Connect with us

Smart home

UFO-laptop

Futurisztikus külsővel, arcfelismeréssel és természetesen hatalmas teljesítménnyel.

Az Alienware neve bizonyára ismerősen cseng azok számára, akiket érdekelnek a szokatlan külsejű számítástechnikai eszközök, és az extrém teljesítményű PC-k. Ezt a kettőt ötvözik ugyanis magukban a gyártó komputerei – a kínálat nemrég újabb darabbal frissült. Bejelentették ugyanis az M17-et, melynek egyik érdekessége a két grafikus vezérlős kialakítás.

A sötétszürkébe öltöztetett burkolat futurisztikus külsőt kapott, amit csak fokoz az Alienware logója, a világosszürke ufonauta fej. Ugyanakkor nem csak külsejével érdemes figyelmünkre a masina: a 17 colos kijelzővel szerelt gépben egy négymagos Core 2 Quad vagy Extreme processzor dolgozik, mely mellé akár 4 GB-nyi DDR3 SDRAM is telepíthető. A leglényegesebb elem azonban a Crossfire X képes videoalrendszer: két darab Ati Mobility Radeon HD 3870-es GPU felel a WXGA+ vagy WUXGA felbontású panel meghajtásáért. Opcionálisan ATSC HDTV tunerrel is rendelhető az M17-es.

Nem sajnálták belőle a tárkapacitást sem: az Alienware 640 GB-nyi winchestert „pakolt” a noteszgépe, RAID 0 tömbbe szervezve. Ha azonban ez mégsem lenne elég, jár mellé egy kétrétegű DVD-ket írni is képes meghajtó, illetve igény szerint egy Blu-ray olvasó. Természetesen Wi-Fi és Bluetooth 2.1 képes a masina, LAN-csatlakozása pedig gigabites másodpercenkénti sebességű.

12 cellás akkumulátor gondoskodik a hosszú üzemidőről. A 4,3 kilogrammos masinát jelszavas hitelesítés helyett biometrikus azonosítással is életre lehet kelteni: a misztikusnak hangzó arcazonosítást integrált webkamerája segítségével valósítja meg. Mindezt 1400 dolláros ártól kezdődően, sajnos csak Észak-Amerikában.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom