Connect with us

Hirdetés

technokrata

Smart home

UFO-laptop

Futurisztikus külsővel, arcfelismeréssel és természetesen hatalmas teljesítménnyel.

Az Alienware neve bizonyára ismerősen cseng azok számára, akiket érdekelnek a szokatlan külsejű számítástechnikai eszközök, és az extrém teljesítményű PC-k. Ezt a kettőt ötvözik ugyanis magukban a gyártó komputerei – a kínálat nemrég újabb darabbal frissült. Bejelentették ugyanis az M17-et, melynek egyik érdekessége a két grafikus vezérlős kialakítás.

A sötétszürkébe öltöztetett burkolat futurisztikus külsőt kapott, amit csak fokoz az Alienware logója, a világosszürke ufonauta fej. Ugyanakkor nem csak külsejével érdemes figyelmünkre a masina: a 17 colos kijelzővel szerelt gépben egy négymagos Core 2 Quad vagy Extreme processzor dolgozik, mely mellé akár 4 GB-nyi DDR3 SDRAM is telepíthető. A leglényegesebb elem azonban a Crossfire X képes videoalrendszer: két darab Ati Mobility Radeon HD 3870-es GPU felel a WXGA+ vagy WUXGA felbontású panel meghajtásáért. Opcionálisan ATSC HDTV tunerrel is rendelhető az M17-es.

Nem sajnálták belőle a tárkapacitást sem: az Alienware 640 GB-nyi winchestert „pakolt” a noteszgépe, RAID 0 tömbbe szervezve. Ha azonban ez mégsem lenne elég, jár mellé egy kétrétegű DVD-ket írni is képes meghajtó, illetve igény szerint egy Blu-ray olvasó. Természetesen Wi-Fi és Bluetooth 2.1 képes a masina, LAN-csatlakozása pedig gigabites másodpercenkénti sebességű.

12 cellás akkumulátor gondoskodik a hosszú üzemidőről. A 4,3 kilogrammos masinát jelszavas hitelesítés helyett biometrikus azonosítással is életre lehet kelteni: a misztikusnak hangzó arcazonosítást integrált webkamerája segítségével valósítja meg. Mindezt 1400 dolláros ártól kezdődően, sajnos csak Észak-Amerikában.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés