Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robotnövény az ember legjobb barátja

Smart home

Robotnövény az ember legjobb barátja

Ha valaki látta az Chonnam National University Aeon Flux című film azon jelenetét, amikor a gyilkos növények ellen harcolt a főhősnő, most bizonyára nem fog örülni. Megszületett ugyanis az első robotnövény…

A koreai Chonnam National University tudósai fejlesztették ki a világ első olyan robotnövényét, amely ugyanúgy reagál a körülményekre, mint az igazi növények, csak sokkal láthatóbban teszi azt. Igényli a fényt, fotoszintetizál, párásít, reagál a mozgásra, sőt, a zenére még táncolni is kezd, ha esetleg éppen ezt várnánk el a szobanövényünktől.

Hogy pontosan milyen szerepet szántak neki alkotói, az még nem ismert, talán ilyen (130 centi magas) nagy műnövényeken tanulhatja meg jól az ember, hogyan is kell az igaziakkal bánni. Bár a koreaiak esetében talán sokkal inkább arról lehet szó, hogy ilyen robot még nem készült, ezért mindenképpen kellett tervezni egy ilyet is. A robotnövény ugyan nem túl ijesztő, de azért az Aeon Flux képsoraira emlékezve kicsit tartunk attól, hogy egy szép napon megjelenik a házőrző robotnövény, és elszabadul a pokol.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés