Connect with us

Robotnövény az ember legjobb barátja

Smart home

Robotnövény az ember legjobb barátja

Ha valaki látta az Chonnam National University Aeon Flux című film azon jelenetét, amikor a gyilkos növények ellen harcolt a főhősnő, most bizonyára nem fog örülni. Megszületett ugyanis az első robotnövény…

A koreai Chonnam National University tudósai fejlesztették ki a világ első olyan robotnövényét, amely ugyanúgy reagál a körülményekre, mint az igazi növények, csak sokkal láthatóbban teszi azt. Igényli a fényt, fotoszintetizál, párásít, reagál a mozgásra, sőt, a zenére még táncolni is kezd, ha esetleg éppen ezt várnánk el a szobanövényünktől.

Hogy pontosan milyen szerepet szántak neki alkotói, az még nem ismert, talán ilyen (130 centi magas) nagy műnövényeken tanulhatja meg jól az ember, hogyan is kell az igaziakkal bánni. Bár a koreaiak esetében talán sokkal inkább arról lehet szó, hogy ilyen robot még nem készült, ezért mindenképpen kellett tervezni egy ilyet is. A robotnövény ugyan nem túl ijesztő, de azért az Aeon Flux képsoraira emlékezve kicsit tartunk attól, hogy egy szép napon megjelenik a házőrző robotnövény, és elszabadul a pokol.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom