Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: szuper érzékeny, mini GPS-vevő

egyéb kütyük

Teszt: szuper érzékeny, mini GPS-vevő

Ezúttal egy Blumax GPS modult kaptunk kipróbálásra a Gigateltől.

Manapság a GPS navigáció korát éljük, melynek ékes bizonyítéka, hogy ma már egyre több olyan mobiltelefont, vagy éppen PDA-t találunk a piacon, melyben ott az integrált GPS-vevő. Akkor sincs azonban gond, ha már meglévő készülékünkben esetleg nincs GPS, mert egy külső GPS-vevő révén könnyedén navigáció-képessé tehetjük a masinánkat.

A Blumax GPS-4012 típusjelzésű újdonság egy rendkívül kompakt kialakítású (72,2×46,5×20 milliméter) és kis tömegű (akkumulátorral együtt 64,7 gramm) külső GPS megoldás, mely Bluetooth (1.2) kapcsolaton keresztül kommunikál az arra alkalmas készülékekkel. A termék lelke nem más, mint egy nagy érzékenységű (-158 dBM), 51 csatornás MTK MT3318-as vevőegység (WAAS+EGNOS), mely 1 másodperces Hot startot, 33 másodperces Warm startot, illetve 36 másodperces Cold startot tesz lehetővé.

Baloldalt található a bekapcsoló csúszka, jobboldalt pedig a töltéshez használatos miniUSB csatlakozó: az alapcsomagban szivargyújtós töltőt igen, hálózati adaptert viszont nem találunk. Az egyszerűen cserélhető lítium-ion akkumulátor egy feltöltéssel maximum 25 órás működési időt tesz lehetővé, melyben nagy szerepe van többek közt a Smart Power Save és a Fuzzy Auto On/Off technológiáknak. Ez utóbbiak a gyártó szerint mintegy 65 százalékkal mérséklik az egység fogyasztását.

A zongoralakk fekete színben pompázó vevő alját egy speciális bevonattal látták el, így nem kell amiatt aggódni, hogy az autó műszerfalán össze-vissza fog csúszkálni a készülék. A fedlapon három LED-et találunk, melyek a GPS-vételről (narancssárga), a Bluetooth kapcsolatról (kék), illetve az akkumulátorról (vörös/zöld) szolgáltatnak számunkra különböző vizuális információkat.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés