Connect with us

technokrata

Zenéljünk önfeledten!

Smart home

Zenéljünk önfeledten!

Mindenkiben ott van elbújva egy gitáros, zongorista, dobos… Vagy egy ugató kutya 🙂

A Wii Music használatához, mely november 14-én jelenik meg a Wii konzolra, az embernek sem egy tehetséges zenésznek nem kell lennie, sem pedig egy gamer ügyességével nem kell rendelkeznie: Csak az a fontos, hogy az ember szeresse a zenét és a zenélést – akár egyedül, akár a családdal vagy barátokkal közösen. Több mint 60 hangszer választható, mint például dob, basszusgitár, szaxofon, sőt még egy ugató kutya is szerepel a menüben. Ezeken a hangszereken a léggitárnál ismert módon lehet játszani: az ember a hangszerhez tartozó mozdulatokat és fogásokat stimulálja. A közös improvizálás során, mely 50 különböző darabban lehetséges, mindenki felfedezheti magában a zenészt: a Wii Music repertoárja minden stílusirányzatot magában foglal – a klasszikus remekművektől a kultusznak számító popszámokig, sőt egészen a közkedvelt videojáték dallamokig, mint például a Super Mario Bros.

A játék fő profilja a „Zenélés”, mely a játékosoknak lehetőséget nyújt saját remekműveik létrehozására. A játékos itt egy hattagú együttes tagja, mely a játékoson kívül mókás karakterekből áll. A Játékmező almenüben a játékos gyakorolhatja a különböző zenei stílusokat. Ezzel szemben a Gyorsstart-módban a játszandó darabról és annak hangszereléséről a Wii dönt véletlenszerű választással. A Kívánságdal ugyanakkor a játékosra bízza a választást arra vonatkozóan, hogy például a kísérő karakterek milyen stílusban zenélnek, milyen tempóban, milyen hangszerekkel és hogy milyen színpadon folyik a zenélés. Ha az ember végigjátszott egy dalt, elmentheti videoklipként és elláthatja azt egy személyesen elkészített borítóval. A klip feltölthető a szerverre és a WiiConnect24-en keresztül barátoknak és családtagoknak elküldhető. Így mindenki osztozhat a darabok zenei alkotásában, értékelhetik őket, sőt meg is változtathatják azokat, ezzel létrehozva egy közös alkotást.

Számos útmutató segíti a Wii-zenészeket, a különböző hangszerek és stílusirányzatok megismerésében: A helyes technikákat és elrendezést ugyanúgy megtanulhatjuk, mint ahogyan fejleszthetjük hallásunkat és ritmusérzékünket. Minél többet játszik az ember, annál kreatívabb lesz és annál inkább több kedve lesz egyedül improvizálni. A Wii-távirányító és a Nunchuk segítségével így létrejöhetnek zenei alkotások, melyek az eredeti darabot talán túl is szárnyalhatják.

A Zene-mód mellett a Wii Music további játékváltozatok egész sorát kínálja a használóknak. A Dob-módban például az ember egy teljes virtuális dobfelszereléssel játszhat, beleértve kis- és basszusdobokat, cintányérokat: a Wii-távirányító és a Nunchuk dobverőként szolgálnak, a Wii Egyensúlyozó Pad pedig pedálként. 15 interaktív dob-órával, egy szabad játékmóddal és egy egyedül játszóaknak szóló Jam-Sessionnel, melyben az 50 darab mindegyikét dobosként kísérhetik a játékosok, egy igazán meggyőző dobélményt élünk át.

Melyik zenebarát ne álmodott volna már egy zenekar vezényléséről? A Wii Music ezt lehetővé teszi: Azáltal, hogy a Wii-távirányító karmesteri pálcaként lendül, segítségével a játékos megadhatja virtuális zenekarának a tempót és a hangerőt, sőt egy darab tetőpontjait is saját maga interpretálhatja. Ez a feladat különös kihívássá válik, ha egyszerre négy játékos vezényel, mivel a részt vevők csak akkor tudnak magas pontszámot elérni, ha teljesen egy ritmusban és ütemben tudnak maradni.

A szórakoztató Zene-Quizben az Emberi Hangvillaban zenei alapismereteinket alaposan felfrissíthetjük. Nyolc nehézségi fokozatban kerülnek itt a játékosok dallamos kihívásokkal szembe: szortírozniuk kell hangmagasság alapján különböző hangjegyeket, egymással harmonizáló hangokat azonosítani vagy éppen hamis hangokat egy darabból kihallani. És persze mellesleg rájönni, hogyan különböztethetőek meg különböző hangmagasságok, hogyan képezhetők harmonikus hangok és hogy mi a különbség az egybehangzás és a disszonancia között. Így jár a mulatság barátok között és a családon belül kézről kézre, miközben intenzíven fejlesztjük zenei hallásunkat.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom