Connect with us

Hirdetés

technokrata

Webkamera saját processzorral

Smart home

Webkamera saját processzorral

A D-Link kamerája vezeték nélkül dolgozik, és további érdekessége, hogy webszerverként is funkcionál.

A D-Link bemutatta DCS-2121 vezeték nélküli Internet kameráját, melynek saját webszervere számos hasznos megoldást kínál. Ezen keresztül csatlakozik az otthoni hálózathoz, és azon keresztül továbbítja az élő képet bármely Internethez csatlakoztatott számítógépre, 3G-s mobiltelefonra vagy PDA-ra. Így nincs szükség bekapcsolt számítógépre otthonunkban, csupán aktív hálózatra. Továbbá sem szoftver, sem merevlemez nem szükséges a felvételek rögzítéséhez, a kamera képeit rögzíthetjük hálózati tárolóra vagy a készülékbe helyezett SD kártyára is.

A kamera két formátumban képes a felvételeket rögzíteni és továbbítani: MJPEG-et használ a finom részletek tökéletes megjelenítéséhez, és kisebb sávszélességű MPEG-4 formátumot a 3G mobilokra való továbbításhoz. Nagyfelbontású megapixeles CMOS szenzorral és fényérzékeny lencsével szerelt, így rossz fényviszonyok között is használható. A DCS-212 16x digitális zoommal rendelkezik, így akár egy hatalmas nappaliban is leolvashatjuk a szemközti polcon lévő könyvek címét.

A megfigyelés és biztonság érdekében célterületeket határozhatunk meg, melyeken belül mozgásérzékelő funkciót alkalmaz a kamera. Amennyiben mozgást érzékel, úgy e-mailben figyelmeztetést küld erről. A DCS-2121 beépített mikrofonnal rendelkezik, így hanginformációt is kaphatunk a megfigyelt területről, hangszóró alkalmazásával pedig kétirányú kommunikációs csatornát alakíthatunk ki. Az Interneten továbbított és fogadott felvételeket menthetjük a számítógép helyi merevlemezére vagy hálózati tárolóra is szoftver telepítése nélkül.

A DCS-2121-hez mellékelt D-Link Click´n Connect szoftver néhány egyszerű lépéssel vezeti végig a felhasználót a telepítésen, a kábelek csatlakoztatásán. A szintén mellékelt D-ViewCam szoftverrel akár 32 kamera is kezelhető együtt nyilvános területek vagy üzlethelyiségek megfigyeléséhez.

A DCS-2121 Vezeték nélküli Internet kamera november elejétől kapható Magyarországon, ajánlott bruttó végfelhasználói ára 100 forint híján 60.000 Ft.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés