Connect with us

technokrata

Szuperkórházak Koreában

Smart home

Szuperkórházak Koreában

Fejlett csúcstechnológiai eszközökkel felszerelt megacentrumok.

Még a hónap elején a szöuli Catholic Medical Center 40 millió dollár értékben rendelt orvostechnikai eszközöket nyolc kórháza számára. Ez világszerte az egyik legnagyobb megrendelés ebben az iparágban. A Siemens eszközöket (MR, CT, röntgen-, ultrahang-, angiográfiai és fluoroszkópiai berendezéseket) a radiológia, nukleáris orvoslás, onkológia, kardiológia és sürgősségi ellátás területein fogják telepíteni. A cég ellátja ezek karbantartását és állandó felügyeletét is. Az egyik érintett kórházat (St. Mary) még építik – 2009-es elkészülte után ez lesz (Dél-)Korea legnagyobb kórháza. Az összesen 2000 kórházi ágyas „mega-centrum“, a Catholic Medical Center kutatási és képzési feladatokat is ellát.

A Siemens Healthcare szektor most újabb nagy rendelést könyvelhetett el Koreából: ennek tárgya 44 újabb berendezés szállítása, telepítése és karbantartása a Pusan National University Hospital (PNUH) Yangsan városban épülő új egyetemi klinikai komplexusban. E megrendelés értéke 20 millió US dollár.

A fejlesztés célja, hogy Dél-Korea második legnagyobb városában, a 3,7 milliós Busanban és körzetében javítsák az orvosi ellátást. A 35 km-re fekvő Yangsanban ezért épül az új kórház-együttes. Ennek radiológiai, nukleármedicina-, onkológiai, kardiológiai és sürgősségi ellátási osztályain települnek majd a Siemens berendezések: MR, CT, angiográfiai, fluoroszkópiai, ultrahangos, röntgen, nukleármedicinai és mammográfiai eszközök. A PNUH Yangsan komplexus 1700 ágyas lesz, és hét szakklinikát fog működtetni; közte egy egyetemi klinikát, gyermekklinikát, fogklinikát, keleti gyógyászati klinikát és egy oktatókórházat. Egyes részlegek már 2008 novemberében pácienseket fogadhatnak, de a kórház egésze csak 2011-ben kezdi meg a teljes üzemet.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom