Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: világelső, napelemes mini headset

egyéb kütyük

Teszt: világelső, napelemes mini headset

Ez a Gigatel kínálatában fellelhető mobil headset bizony napfénnyel működik, de persze akár hálózatról is feltölthető.

Egy finn gyártó, az Iqua készítette el a világ első olyan Bluetooth vezeték nélküli headsetjét, melyben egy parányi napelem teljesít szolgálatot. Az Iqua 603 Sun névre keresztelt, CES 2008 díjas termék a napelem ellenére sem lett túlsúlyos, lévén, hogy a mérlegen mindössze 14 grammot nyom.

Míg a legtöbb gyártó napokban és órákban szokta megadni a headsetek készenléti-, illetve működési idejét, addig az Iqua 603 Sun gyakorlatilag végtelen ideig használható, amennyiben viselője időről időre napos környezetben tartózkodik (napfényben végtelen készenlét, illetve 12 órás beszélgetési idő; napfény nélkül 200 órás készenlét, illetve 9 órás beszélgetési idő). A fejlesztők szerint az új headsettel a felhasználók nem csak energiát és pénzt, hanem időt is spórolnak a hagyományos headsetekhez képest.

Az 50x25x12,5 milliméter méretű készülékben egy nem cserélhető, 110 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor teljesít szolgálatot, mely a gyári töltő segítségével teljesen lemerült állapotból mintegy 2 óra alatt tölthető fel teljesen. Az oldalt elhelyezett a-Si napelem egyben egy multifunkciós gomb szerepét is betölti, mely fontos szerepet játszik a híváskezelésben. A csillogó bevonatot kapott hangerőállító gomb a felső élre került.

A Bluetooth 2.0 kompatibilis Iqua 603 Sun a Handsfree 1.5 és Headset 1.1 profilokat támogatja és egyszerre maximum nyolc különböző készülékkel lehet összepárosítani (kód: 0000). Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel még a kék/vörös fényű működésjelző LED, a szabványos miniUSB csatlakozó, illetve a gyári fülpánt és hordszíj.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés