Connect with us

Hirdetés

technokrata

Márió, a varázsló – egyszerre vásznon és neten

Smart home

Márió, a varázsló – egyszerre vásznon és neten

Almási Tamás legújabb nagyjátékfilmjének mozi-bemutatójával egy időben HD-premier is lesz a világhálón.

November 6-án kerül a mozikba Almási Tamás legújabb nagyjátékfilmje, a Márió, a varázsló, Franco Nero, Nyakó Júlia és Egyed Attila főszereplésével. A premiert azt teszi egyedülállóvá, hogy hazánkban eddig még nem volt példa arra, hogy egy film egyszerre debütáljon a mozikban és az interneten – az utóbbin ráadásul HD-minőségben. Most vált továbbá publikussá, hogy a filmet beválogatták a Kairói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. November 28-án derül majd ki, hogy a rendszerváltozás történelmi hátterébe helyezett szerelmi dráma elviszi-e az Arany Piramist.

November 6-ától a Márió, a varázsló-ra nem csak a mozikban válthat jegyet a közönség, de a Filmklik.hu oldalán on-line is kikölcsönözheti azt. Ez lesz az első alkalom Magyarországon, hogy egy nagyjátékfilm mozis és internetes forgalmazása egy időben kezdődik. Újdonság továbbá a hazai Video-on-Demand piacon, hogy a filmet akár HD-minőségben is letölthetik a felhasználók.

A Budapest Film 2007. júniusában a hazai filmforgalmazók közt elsőként indította el a Video-on-Demand rendszeren működő internetes platformját. Ezen a honlapon a felhasználók a filmek döntő többségében választhatnak, hogy az úgynevezett stream-technikával, közvetlenül a világhálóról nézik-e azt meg, vagy a kiválasztott filmalkotást előbb teljes egészében letöltik saját számítógépükre. A kifogástalan minőségű streameléshez minimum 1 Mbps sávszélesség szükséges, ez alatt érdemesebb a letöltést választani. A kölcsönzés egy 48 órás időtartamra vonatkozik, ezt követően a letöltött file a beépített DRM-rendszer miatt használhatatlanná válik. A tarifák igazodnak a videotékákban megszokott árakhoz, a fizetés banki átutalással, vagy mobiltelefonon keresztül történik. A felhasználók az adott alkotásokhoz részletes adatlapot, illetve képeket is találnak, valamint a film zenéjébe is belehallgathatnak.

Most vált továbbá publikussá, hogy a Márió, a varázsló-t beválogatták a Kairói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. November 28-án derül majd ki, hogy a rendszerváltozás történelmi hátterébe helyezett szerelmi dráma elviszi-e az Arany Piramist. A kiváló dokumentumfilmes, Almási Tamás csaknem harminc évvel legutóbbi nagyjátékfilmje, a Ballagás után most először rendezett nagyjátékfilmet. Legújabb alkotása a 39. Filmszemlén mutatkozott be a hazai közönség előtt, ahol az ötödik legnézettebb film volt.

A Kairói Nemzetközi Filmfesztivál – melynek tiszteletbeli elnöke Omar Sherif -, az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválja, melyet 1976 óta évente rendeznek meg. Legutóbb 2006-ban nyert magyar film Kairóban, akkor a legjobb forgatókönyv díját Elek Judit kapta A hét nyolcadik napja megírásáért.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés