Connect with us

Az evőeszköz felügyeli a diétát

Smart home

Az evőeszköz felügyeli a diétát

Egyelőre csak koncepció modellről van szó, de ha beindul a gyártás, a fogyókúrázók egészen új lehetőséget kapnak, hogy minden étkezés közben figyelhessék saját magukat.

Ezerféle diéta van, és szinte mindegyikben dobálóznak mértékegységekkel, számokkal, az ember mégsem tudja, hogy a gyakorlatban ez mit is jelent. Az IC3 intelligens evőeszközök azonban komoly változást hozhatnak, ha sikerült a találmányt behozni a piacra. A különleges teríték minden tagjának komoly feladata van evés közben: beépített szenzorok segítségével figyeli a bevitt táplálék mutatóit.

A villa a zsír, a cukor, és a protein nagyságát méri minden falatnál, a kanál az étel súlyát, a kés pedig a megfelelő hőmérsékletet tanulmányozná, miközben torkoskodunk. Ez persze nem csak az elmebeteg fogyókúrák esetén lehet segítség, cukorbetegek, vagy orvosi diétán szenvedők is nagy hasznát vehetnék egy ilyen étkészletnek. Alex Schulz találmánya azonban egyelőre csak koncepció, amelyet a müncheni Designparcours 2008-as rendezvényen mutattak be, igen komoly érdeklődés közepette. Reméljük hallunk még róla…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom