Connect with us

technokrata

Lineáris időmérő szerkezet – már az ősszel

Smart home

Lineáris időmérő szerkezet – már az ősszel

Már Magyarországon is elérhető a Timex amerikai óragyártó férfiaknak szóló luxusmárkája, a TX, amely szakít a korábbi hagyományokkal és kronográfos kijelzője linear elrendezésű.

A TX család újdonsága a TX 800 széria, a Linear Chronograph Time Instrument. A milánói designer, Giorgio Galli német mérnökökkel együttműködve alkotta meg az órapiacon valódi újdonságnak számító, egyenes mozgású kronográfot. Ez a lineáris időmérő szerkezet nemcsak szakít a korábbi hagyományokkal, hanem a végső megjelenésében letisztult és kijelzőjében vonalas. Az órák többsége az idő múlását körkörös mozgással jelzi, ugyanakkor a TX újdonsága ettől teljesen eltérő.

Az órában a többi TX-hez hasonlóan hatmutatós mozgatószerkezet található, amelyet négy különálló motor hajt, ezek egymástól függetlenül működnek. A tradicionális időmérő mutatókat egyirányú motorok mozgatják, de a lineáris kart –amely 9 óránál található – kétirányú motor hajtja. Ez mutatja a stopper perceit, míg az órákat a négy óránál található retrográd mutató jelzi. A Linear család kétféle méretű házzal kapható (44 és 47 mm-es), melyek rozsdamentes acélból és titániumból készülnek, a Linear órákhoz használt alapanyag hatszor erősebb és keményebb más titániumnál.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák