Connect with us

technokrata

LCD tévé beépített Blu-ray felvevővel

Smart home

LCD tévé beépített Blu-ray felvevővel

A Sharp Corporation hamarosan piacra dobja a világ első beépített Blu-ray felvevővel rendelkező LCD televízióit Japánban.

A tizenhat modellből álló AQUOS DX sorozatban 52, 46, 42, 37, 32, és 26 colos készülékek találhatók. A fogyasztóknak ezután teljesen újfajta televíziós élményben lehet részük, hiszen nemcsak tévét nézhetnek majd, hanem egyetlen készülék segítségével lejátszhatják Blu-ray és DVD lemezeiket, valamint HD minőségű adásokat rögzíthetnek Blu-ray lemezekre.

A bonyolult összekötőkábelek feleslegessé válnak, hiszen a DX sorozat darabjaiban minden funkció egy készülékben kapott helyet, és az egyetlen távirányítóval valamennyi vásárló számára még egyszerűbbé válik a készülék kezelése. A tévénézés, illetve a Blu-ray lemezek lejátszása és felvétel, továbbá az előre beprogramozott felvételek mind egy helyről, egyszerre vezérelhetők, az új fejlesztésű Motion Guide pedig lehetővé teszi az azonnali lejátszást, így amint behelyeznek egy lemezt, a készülék automatikusan elkezdi lejátszani azt.

A digitális W Tuner segítségével tévénézés közben is készíthető felvétel, a H.264/AVC (Advanced Video Coding – fejlett videokódolás) szabványú MPEG-4 formátum révén pedig kiterjesztett 5X HD videó rögzíthető (5X mód), ami azt eredményezi, hosszabb felvétel készíthető minőségromlás nélkül, vagyis megőrizhető az eredeti adás full-HD minősége. A DX termékcsalád tagjai támogatják a 2X és a 3X módot is, így kiterjesztett „Full-Capture” HD felvétel is készíthető, ami lehetővé teszi a térhatású (surround) hangrögzítést, valamint a kiterjesztett HD felvételt úgy, hogy megmaradnak az eredeti videóba ágyazott programadatok.

A televízió csúcsminőségű Kameyama LCD panellel készül, ami tökéletesen élethű kép és valósághű színárnyalatok megjelenítésére képes. Emellett a DX sorozatot a Sharp 1 bites digitális erősítője teszi teljessé, amely hűen adja vissza az eredeti hangokat. A készülék oldalába épített Bass Reflex hangszórók erőteljes, mély hangokat sugároznak egy kompakt hangrendszerből.

A Sharp, amely AQUOS termékeinek köszönhetően mindig is a lapostévéipar élvonalához tartozott, most egy újfajta terméket kínál, amelyben egyesíti a legjobb kép- és hangminőséget, megjelenést és környezeti teljesítményt, hogy vásárlói számára teljes körű szórakozási élményt nyújtson.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle