Connect with us

technokrata

Rémisztő robotlány Japánban

Smart home

Rémisztő robotlány Japánban

Kicsit beteges, kicsit ijesztő: egy öt éves kislányt építettek az Osaka Egyetem munkatársai, amely minden eddig robotnál jobban hasonlít az emberre.

Talán többen emlékeznek még az A.I. – Mesterséges értelem című Spielberg filmre, ahol egy robot gyermek próbált meg rájönni, ki is ő valójában. Nos, ez az utópia, ijesztő közelségbe került a napokban, Japánban ugyanis olyan robotgyermeket raktak össze az Osaka Egyetem munkatársai, amely már valóban hasonlít egy valódi emberre.

Igaz, a robottestre húzott szilikon bőr, és a mesterséges mimika még nem tökéletes, de a rémisztő arcú lány így is képes 50 szenzorral számtalan olyan mozdulatra és arckifejezésre, amelyre egy valódi kislány. A Tokióban megrendezett CEATEC konferencián bemutatott modellt nagy érdeklődés övezte, bár sokan inkább idegenkedtek a látványtól, a képeket és a videókat elnézve ezen egyáltalán nem csodálkozunk. Még csak találgatni sem merünk, hova vezet mindez, de tény, hogy Spielberg filmje hamarosan egészen új értelmet nyerhet.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle