Connect with us

technokrata

Jó játék lelkes videósoknak

Smart home

Jó játék lelkes videósoknak

Nagyteljesítményű broadcast kamerára fel!

A lelkes videósok mostantól a kreatív lehetőségek tárházát használhatják ki, hogy eredeti, HDV 1080i felvételeket rögzíthessenek HDV videoszalagra az új Handycam HDR-FX1000E videokamerával.

Az FX1000E szívében az 1/3 típusú 3 ClearVid CMOS, nagyméretű cellával rendelkező szenzor áll, amely érzékenységével és dinamikus tartományával hívja fel magára a figyelmet. Az Exmor technológiának köszönhetően rossz fényviszonyok illetve kontrasztos felvételek idején, csökkenti a képzajt a megfelelő minőségű végeredmény elérése céljából.

A Sony kifejezetten az FX1000 számára fejlesztette G Lens objektíveit, emellett a továbbfejlesztett, 29,5mm-es (35mm egyenértékű) széleslátószögű tulajdonság drámai hatással van a kompozíciós lehetőségekre, a dinamikus tájképfelvételektől a beltéri jelenetekig, ahol a tárgy távolsága behatárolható. A 20x optikai zoomtartomány digitálisan másfélszeresére bővíthető a látványos, Digital Extender-rel felvett közelieknél.

Két ED (Extra-alacsony szórású) üveg alkatrész csökkenti az eltérő fénytörésből származó kromatikus abberációt, azaz a színek „kiszálasodását”. A fejlett, 10-csoportból és 15-alkotóelemből álló lencsestruktúrában összetett aszférikus lencsék is találhatók a tiszta, éles képekért még nagyobb zoom értékek esetén is.

A 3 ClearVid CMOS szenzor magas érzékenységét kiegészítve a G sorozatú objektív fénybefogadó képessége nagyszerű érzékenységű, 1,5 lux fényerősség esetén is (1/25 fix zársebesség, auto iris, auto gain). Az optikai SteadyShot biztosítja, hogy a video és fényképek adott fényviszonyok esetében is tisztább eredményt mutassanak még kézből történő exponálás esetén is.

A Handycam-ek újdonsága a 25p progresszív letapogató mód, friss, moziszerű HD eredményt ad a váltott soros (50i) rögzítés alternatívájaként. A 25p-s minőségben szkennelt jelek a szalagra történő rögzítés előtt 50i minőségre kerülnek felkonvertálásra. Ezáltal a progresszíven letapogatott képek megtekintése, szerkesztése meglévő HDV környezetben is zökkenőmentesen oldható meg. A progresszív szkennelés „filmszerű” minőségű képei tovább fokozhatók az új CinemaTone Gamma és CinemaTone Colour funkciókkal a gazdag, telt színek érdekében.

A Clear Photo LCD technológiánál 4x magasabb felbontás (921.000 képpont) a magas-kontrasztú, 3.2-típusú Xtra Fine LCD-n a mozgókép fotórealisztikus megjelenítését biztosítja. Ezt a 0.45-típusú Xtra Fine elektronikus kereső teszi teljessé.

Az FX1000E az operatőr számára a manuális beállítások egész tárházával áll rendelkezésre. A független zoom és fókuszgyűrűk egy új típusú íriszgyűrűben egyesült a precíz, „ösztönös” manuális kontroll érdekében. Az expozíciós/írisz beállításokkal az optikán áthaladó fény mennyisége finoman állítható: az expozíciós fényerősséggel párhuzamosan az írisz és Gain beállítások is módosíthatók rögzített zársebesség mellett. Sőt, a zársebesség és a gain külön-külön változtatható.

A gain, fehéregyensúly és zársebesség funkciókra dedikált kontrollokállnak rendelkezésre. A fókuszváltóval a pozitív módok között gyors váltás valósítható meg, emellett 3 ND, szintén váltható filter található még.

Továbbá Shot Transition és Picture Profile is rendelkezésre áll. A kamera ergonómiai felépítése három olyan gombbal egészül ki jól kézreálló helyen, amelyekhez tetszőleges funkciók rendelhetők hozzá.

A kompatibilis Sony tartozékok egész tárháza áll rendelkezésre a VCL-HG0872X, 23,6 mm-es effektív fókusztávolságú konverziós lencsétől. A szintén opciós SH-L32W LCD árnyékoló lehetővé teszi, hogy a 3.2-típusú LCD kijelző bármilyen fényviszonynál tökéletesen látható legyen. Az új LCS-VCC nagykapacitású puha hordtáska a kiegészítőknek is tekintélyes méretű helyet ad.

A Handycam HDR-FX1000E HDV kamera 2008 októberétől kapható.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle