Connect with us

Hirdetés

technokrata

16:9 méretarány és teljes HD felbontás

Smart home

16:9 méretarány és teljes HD felbontás

Szélesképernyő – röviden, tömören.

Október elején az elsők között debütál két, az új 16:9 1080p formátumban tervezett BenQ monitor – a 21,5 hüvelyk átmérőjű E2200HD és a 24 hüvelyk átmérőjű E2400HD modell. Mindkettő burkolata koromfekete, ezen kívül 1920×1080 saját felbontással, 10000:1 dinamikus kontrasztaránnyal és rendkívül gyors, mindössze két ezredmásodperces (GtG) válaszidővel rendelkezik. A HDMI1.3-as port és a DVI-csatlakozás (mindkettő HDCP-kompatibilis) gondoskodik a HD felbontású médiatartalom kompromisszumok nélküli vizuális élvezetéről. A szélesképernyős modellek a tartalmazzák Senseye+Photo technológiát, és tanúsítvánnyal rendelkeznek Windows Vista Premium rendszerben való használathoz. A legkülönfélébb műszaki funkcióknak köszönhetően a monitorok irodai, otthoni használathoz, illetve szórakozáshoz egyaránt ideális megoldást kínálnak.

Az új, 16:9 méretarányú, teljes HD felbontású, szélesképernyős formátum elsősorban a multimédiás megoldások és a játékkonzolok (például PlayStation3 és Xbox 360) rajongóinak kínál előnyöket. A monitorok lehetővé teszik a teljes HD felbontású anyagok tökéletes, 1:1 arányú visszaadását (1080 sor). Mivel a 16:9-es méretarány a Blu-ray, HD és teljes HD képek szabványos formátuma, ez a megjelenítés az egyetlen módja annak, hogy a felhasználók számára valódi teljes képet lehessen biztosítani, amelynél a képernyő alsó és felső részén nincsenek zavaró fekete csíkok. A HDMI1.3-as port gyors, tömörítési veszteség nélküli adatátvitelt tesz lehetővé a HD médiakiszolgálókon keresztül. A fejhallgató aljzat és a beépített sztereó hangszórók a két monitor által biztosított széleskörű multimédiás funkciókat még teljesebbé teszik.

A monitorok irodai használatra is ideális megoldást nyújtanak, mivel támogatják a jelenleg közkedvelt operációs rendszerek, többek között a Windows Vista használatát, ezen kívül az összes népszerű irodai alkalmazás, illetve hatékonyságot elősegítő szoftvermegoldás használatát is lehetővé teszik. A széles képernyős formátum fokozott kényelmet, teret és rugalmasságot biztosít a dokumentumok kezeléséhez és a számítógépes tervezőprogramokhoz, továbbá a grafikus és képfeldolgozó alkalmazásokhoz. A nagyformátumú megjelenítés nagyobb aktív képet és munkaterületet eredményez az eszköztárak elhelyezéséhez és a Word-dokumentumok, Excel-fájlok és grafikus tartalmak egymás mellett történő, egyidejű megjelenítéséhez. A széles képernyős monitorok a 16,7 millió színnek köszönhetően kiváló minőségű képvisszaadást garantálnak. Erről a bámulatos minőségről a BenQ továbbfejlesztett Senseye+Photo technológiája gondoskodik. Ez a technológia egy kiegészítő sRGB módot biztosít, amely az sRGB színtér jellemzői alapján pontosan beállítja a színhőmérsékletet és a gammaértéket. A 300 cd/m2 fényerőnek köszönhetően a képek bármilyen megvilágítási feltétel mellett rendkívül élesek.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés