Connect with us

technokrata

Médialejátszás, kodektelepítések nélkül

Smart home

Médialejátszás, kodektelepítések nélkül

Letölthető a legújabb VLC player.

A VLC (VideoLAN) nevű alkalmazás (letöltés itt) egy multiplatformos lejátszószoftver. Képes DVD-k, videó CD-k tartalmának, valamint MPEG és DivX file-ok lejátszására. Nagy előnye abban rejlik, hogy használatával feleslegessé válik a kodekcsomagok telepítése, a hiányzó kodekek keresgélése, az egymást ütő driverekkel való vesződés. A felhasználónak csak fel kell telepítenie az alkalmazást, és máris nézheti filmjeit. Vagy akár streaming tartalmakat is megtekinthet – származzon a forrás akár a VideoLAN Serverről, akár máshonnan. A stream MPEG 2 kódolású lehet, UDP vagy HTTP csomagokban egyaránt érkezhet. Unicastolt vagy multicastolt forrásokat is tud kezelni, függetlenül attól, hogy IPv4-et vagy IPv6-ot használ a hálózat.

Nagy előnye a szoftvernek, hogy nyílt forráskódú, így szabadon hozzáférhető. Következzék a változáslista, a teljesség igénye nélkül:
– megújult kezelői felület (amiből kimaradt a Streaming wizard, a VLM control és a Bookmarks funkció; ez utóbbit azonban nemsokára implementálni fogják a fejlesztők, míg az előző kettő helyett egy jobbal fognak előrukkolni)
– jelentősen fejlődött a playlistek támogatása (médiakönyvtár, „live search”, shoutcast TV listázás, Audioscrobbler és last.fm támogatás)
– megjelent az albumborítók megjelenítésének lehetősége
– a felhasználó testre szabathatja a Lua playlist scripteket
– nem működik Windows ME és annál régebbi redmondi operációs rendszereken
– a HTTP felület immár csak a helyi számítógépről érhető el alapértelmezettként
– jelentősen megújult/kibővült az audio/videokodekek és a feliratformátumok támogatása; például már támogatja a Flash videókat is, és továbbfejlesztésre került a H.264 kódolási sebessége

A legújabb, 0.9.2 változat letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák