Connect with us

Hirdetés

technokrata

Képnézés és -konvertálás ingyen: Xnview 1.95

Smart home

Képnézés és -konvertálás ingyen: Xnview 1.95

Megjelent a közkedvelt képnéző program legújabb változata.

A grafikai állományok közvetlen megjelenítésére két szoftver terjedt el igazán: az egyik az Irfanview, a másik a most ismertetésre kerülő Xnview (letöltés itt). Ez utóbbi több mint 400 grafikus file-formátumot ismer, képes megjeleníteni, és ezek közül körülbelül 50-be menteni is tud. Kezeli a többoldalas TIFF-eket, az animált GIF és ICO formátumokat. Támogatja az IPTC és EXIF metaadatokat, az előbbit szerkeszteni is tudja. Képes átméretezésre, forgatásra – ezeket veszteségmentesen is el tudja végezni JPEG képeknél. Használatával szabályozható a képek fényereje, kontrasztja, akár automatikusan is.

Természetesen ellátták számos szűrővel (blur, emboss stb.), illetve képes effektek alkalmazására is. Tud bemutatót (slideshow) tartani gyűjteményünkből, képes kötegelt (batch) konvertálásra, file-átnevezésre. Támogatja a weblapok létrehozását, használható képlopóként (screenshot), de megfelelő hardvereszköz esetén szkennelni és nyomtatni is képes. Alkalmazásával képeket hasonlíthatunk össze, kiszűrve ezzel a duplikátumokat a kollekciónkból. Windows alatt támogatja a drag&drop technikát, és több mint 44 nyelven tud kommunikálni a felhasználóval.

Az adware és spyware mentes alkalmazás otthoni és oktatási célokra teljesen ingyen használható. Legújabb, 1.95 Beta 3-as változata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés