Connect with us

technokrata

Tönkretehetetlen notebook a Panasonic-tól

Smart home

Tönkretehetetlen notebook a Panasonic-tól

Hogyan néz ki egy 21-ik századi víz/por/ütésálló laptop?

Toughbook. Tough, mint kemény, szívós – tökéletesen illeszkedik a jelző a Panasonic nemrég bejelentett noteszgépeire. A nyolcadik generáció ugyanis mindazt tudja, amit elődei: nagymértékben ellenáll számos külső, környezeti hatásnak, ezáltal extrém felhasználási környezetekben (ipari alkalmazásoknál, katasztrófa-elhárításnál, hadi szerepkörben stb.) is helyt áll.

Az F8, T8, W8 altípusok abban nyújtanak újdonságot, hogy magukba foglalják a Qualcomm Gobi dual-3G chipkészletét, vagyis képesek mobiltelefonos kapcsolatra, akár harmadik generációs mobilhálózatokon is. Legnagyobb példányként az F8-as 14 colos kijelzővel bír, illetve egy 2,26 GHz-es Core 2 Duo processzorral szerelték fel. Természetesen sokkhatásokra fokozottan érzéketlen winchesterrel látták el, melynek kapacitása 160 GB. Optikai meghajtó gyanánt egy DVD-drive került bele – és mindez nem nehezebb, mint 1,7 kilogramm.

A másik két modell 12 colos LCD-t kapott, illetve egy-egy alacsony feszültségen üzemelő, 1,2 GHz-es órajelű Core 2 Duo CPU-t. Nagy vonalakban megegyeznek a fenti konfigurációval, attól eltekintve, hogy csak a W8-asba jutott DVD-meghajtó, viszont a T8-as érintőkijelzővel van ellátva.

A novemberben debütáló példányok természetesen nem olcsóak; az extra védelmet meg kell fizetni. A legnagyobb, F8-as típus 2500 dollárba, míg a két kisebb 2100 dollárba kerül.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle