Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tönkretehetetlen notebook a Panasonic-tól

Smart home

Tönkretehetetlen notebook a Panasonic-tól

Hogyan néz ki egy 21-ik századi víz/por/ütésálló laptop?

Toughbook. Tough, mint kemény, szívós – tökéletesen illeszkedik a jelző a Panasonic nemrég bejelentett noteszgépeire. A nyolcadik generáció ugyanis mindazt tudja, amit elődei: nagymértékben ellenáll számos külső, környezeti hatásnak, ezáltal extrém felhasználási környezetekben (ipari alkalmazásoknál, katasztrófa-elhárításnál, hadi szerepkörben stb.) is helyt áll.

Az F8, T8, W8 altípusok abban nyújtanak újdonságot, hogy magukba foglalják a Qualcomm Gobi dual-3G chipkészletét, vagyis képesek mobiltelefonos kapcsolatra, akár harmadik generációs mobilhálózatokon is. Legnagyobb példányként az F8-as 14 colos kijelzővel bír, illetve egy 2,26 GHz-es Core 2 Duo processzorral szerelték fel. Természetesen sokkhatásokra fokozottan érzéketlen winchesterrel látták el, melynek kapacitása 160 GB. Optikai meghajtó gyanánt egy DVD-drive került bele – és mindez nem nehezebb, mint 1,7 kilogramm.

A másik két modell 12 colos LCD-t kapott, illetve egy-egy alacsony feszültségen üzemelő, 1,2 GHz-es órajelű Core 2 Duo CPU-t. Nagy vonalakban megegyeznek a fenti konfigurációval, attól eltekintve, hogy csak a W8-asba jutott DVD-meghajtó, viszont a T8-as érintőkijelzővel van ellátva.

A novemberben debütáló példányok természetesen nem olcsóak; az extra védelmet meg kell fizetni. A legnagyobb, F8-as típus 2500 dollárba, míg a két kisebb 2100 dollárba kerül.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés