Connect with us

technokrata

Többé nem kattannak be az űrhajósok

Smart home

Többé nem kattannak be az űrhajósok

Csak egy kattintásra a kiegyensúlyozottságtól.

A National Space Biomedical Research Institute (NSBRI) tudósai kifejlesztettek egy olyan interaktív, multimédiás programot, mely segíteni fog az asztronautáknak felismerni, és hatékonyan kezelni a depressziót, illetve más pszichológiai problémát – ezek ugyanis jelentősen fenyegethetik a legénység biztonságát és a küldetés teljesítését egy-egy hosszabb űrutazás alkalmával.

A projekt vezetője, Dr. James Cartreine elmondta, hogy ez a módszer nagy lehetőség az összes ember számára, ugyanis a depresszió Amerikában az egyik vezető oka a betegszabadságnak. Ráadásul jelen esetben nem is a kiesett munkanapokról van szó, a rossz kedélyállapot ugyanis nagy hatással van a jelenlétre – noha úgy tűnik, hogy valaki dolgozik, valójában mégsem végez munkát.

A depressziókezelés mindennek tetejébe csak egy része az úgynevezett Virtual Space Station multimédia programnak, ez ugyanis számos pszicho-szociális probléma kezelésében jártas, ilyen például a személyes konfliktus, a stressz, vagy a szorongás.

A rendszer grafikus elemeket és videókat is tartalmaz, emellett visszacsatolás funkcióval is rendelkezik. Egy-egy kezelés után különböző kérdésekre válaszolva kiértékeli, hogy az űrhajós lelkiállapotában történt-e pozitív irányú változás.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek