Connect with us

technokrata

Budapesten a navigációs nagyágyúk

Smart home

Budapesten a navigációs nagyágyúk

A Nav N Go vendégül látta a navigációs szakmát a Canalys Forumon: Budapesten tanácskoztak a navigációs iparág felsővezetői.

A Canalys Forum ez évi harmadik rendezvényén olyan, navigációban érdekelt világcégek vezetői elemezték az iparág jelenét és jövőjét, mint a Microsoft, a Nokia, az Orange, vagy a Loquendo. A Nav N Go nemcsak a konferencia házigazdája, de platina fokozatú támogatója is volt.

A Canalys Forum a világ legjelentősebb navigációs fórumává nőtte ki magát az elmúlt években. Éppen ezért volt megtiszteltetés a Nav N Go számára, hogy Bangalore és Tajpej után Budapest adhatott otthont az idei harmadik Canalys konferenciának, és a Microsoft mellett a Nav N Go volt az esemény platina fokozatú támogatója.

A budapesti Corinthia Grand Hotel Royal báltermében olyan vezető világcégek vezetői elemezték az iparág helyzetét, valamint mondták el véleményüket a személyi navigáció jövőjéről, mint Mukund Ghangrude és Ilya Bukhsteyn (Microsoft Windows Embedded), Yves Maitre és Olaf Swantee (Orange), valamint Thomas Leliveld (Nokia). Prezentációt tartott a fórumon Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója is; Balogh Péter technológiai igazgató pedig egy négyfős panel tagjaként, kerekasztal-beszélgetésen válaszolt a delegáltak kérdéseire.

A kerekasztal-beszélgetés során a Nav N Go technológiai igazgatója, Balogh Péter kifejtette: a 3D-s objektumok megjelenítésére alkalmas Nav N Go iGO engine jelenleg mintegy 150 különböző készüléken, 7-8 különböző platformon fut, ami jól illusztrálja a cég rugalmasságát, fejlesztőinek alkalmazkodóképességét. Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy melyik innovatív megoldás jelenti majd a jövőt, de az okostelefonokra való átállás, a navigációs szoftverek többirányú konnektivitása és a white-label megoldások továbbfejlesztése minden bizonnyal kulcsszavak lesznek az iparág újabb fellendítése során.

Fazakas András prezentációja során hangsúlyozta, hogy a PND-piac ez idő tájt tapasztalható megtorpanása után az jelentheti a kiutat, ha az iparág szereplői összefognak. Az egyes vállalatok eltérő érdekeit ismerve ez nem lesz könnyű feladat, de a végső cél – a navigációs technológia boomjának fenntartása – miatt mégis van rá esély.

A Canalys statisztikákat is készít az iparágról. A szervezet előrejelzése szerint Európában és a Közép-keleti régióban (EMEA) 27 millió olyan okostelefon fog gazdára találni 2008-ban, mely beépített GPS-vevővel rendelkezik. Ez a szám a régióban értékesített összes okostelefon mintegy egyharmadát teszi ki. A kimutatás szerint ebben az évben már csak 25 millió PNA-készülék kerül a felhasználókhoz, ami egyértelmű jelzés arra, hogy amíg a PND-piac stagnál, az okostelefonok veszik át a navigációs funkciókat.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák