Connect with us

technokrata

Újabb munkahelyi ártalom

Smart home

Újabb munkahelyi ártalom

Ha nincs elég mozgásterünk, akár baj is lehet…

Az már régóta köztudott, hogy a környezeti tényezők nagy szerepet játszanak a reumatikus izületi gyulladások kialakulásában; emellett a dohányzás, az alkoholfogyasztás, valamint az örökletes tényezők is jelentősen növelik az esélyt a betegségre. Ám most, a Karolinska Institutet tudósai bemutatták azokat az eredményeket, melyek szerint a munkakörnyezeti faktorok szintén hozzájárulhatnak az arthritis-hez.

Ez különösen igaz a pszicho-szociális munkateherrel kapcsolatban, különösen az úgynevezett „alacsony döntési mozgástér” esetében – állítja a Psychotherapy and Psychosomatics szaklapban publikált tanulmány. A projektet Lars Alfredsson professzor és Lars Klareskog vezették.

„Tisztán látható a kapcsolat a betegség, és az olyan foglalkozások között, amely során az ember nem tudja irányítani a saját helyzetet” – mondta Alfredsson professzor, aki a Karolinska Institutet és az AFA Försäkring biztosító által közösen rendezett szemináriumon is vázolta az eredményeket.

Ebből az következik, hogy nem csak az ülőmunka jár negatív következményekkel, hátproblémákkal, túlsúllyal, és az ezekből eredő további betegségek kockázatával, hanem a stresszhatásokon túl az általános pszichés környezet is rányomhatja a bélyegét egészségünkre.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle