Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb munkahelyi ártalom

Smart home

Újabb munkahelyi ártalom

Ha nincs elég mozgásterünk, akár baj is lehet…

Az már régóta köztudott, hogy a környezeti tényezők nagy szerepet játszanak a reumatikus izületi gyulladások kialakulásában; emellett a dohányzás, az alkoholfogyasztás, valamint az örökletes tényezők is jelentősen növelik az esélyt a betegségre. Ám most, a Karolinska Institutet tudósai bemutatták azokat az eredményeket, melyek szerint a munkakörnyezeti faktorok szintén hozzájárulhatnak az arthritis-hez.

Ez különösen igaz a pszicho-szociális munkateherrel kapcsolatban, különösen az úgynevezett „alacsony döntési mozgástér” esetében – állítja a Psychotherapy and Psychosomatics szaklapban publikált tanulmány. A projektet Lars Alfredsson professzor és Lars Klareskog vezették.

„Tisztán látható a kapcsolat a betegség, és az olyan foglalkozások között, amely során az ember nem tudja irányítani a saját helyzetet” – mondta Alfredsson professzor, aki a Karolinska Institutet és az AFA Försäkring biztosító által közösen rendezett szemináriumon is vázolta az eredményeket.

Ebből az következik, hogy nem csak az ülőmunka jár negatív következményekkel, hátproblémákkal, túlsúllyal, és az ezekből eredő további betegségek kockázatával, hanem a stresszhatásokon túl az általános pszichés környezet is rányomhatja a bélyegét egészségünkre.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés