Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy fényerejű új Nikon objektív

Smart home

Nagy fényerejű új Nikon objektív

A Nikon bemutatta az AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G objektívet.

A Nikon Europe bejelentette új nagy fényerejű, rögzített gyújtótávolságú Nikkor objektívjét, az 50 milliméteres AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G modellt. Az objektív különösen nagy fényerejű (f/1,4), ami a keresőben világos képet, a felvételeken pedig gyönyörűen elmosott hátteret és kis mélységélességet eredményez. A modell rendelkezik a Nikkor rendkívül kisméretű, gyűrű típusú Silent Wave motorjával (SWM), mely csendes, gyors és pontos élességállítást garantál, valamint a beépített motor nélküli fényképezőgépekkel is (például Nikon D40 és Nikon D60) lehetővé teszi az automatikus élességállítást.

A 290 gramm tömegű AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G gyors, rögzített gyújtótávolságú objektív, mely Nikon FX-formátumú D-SLR fényképezőgépekkel használva normál képszöget kínál. Újonnan kifejlesztett optikai rendszere kiváló MTF-teljesítményt biztosít, továbbá hatékonyan korrigálja a pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogást és a kromatikus aberrációt.

A gyűrű típusú SWM sima és csendes AF-működést tesz lehetővé. Bár az élességállítás során valamennyi lencsecsoport elmozdul, az első elem és a szűrőcsatlakozó nem fordul el, és az objektív hossza nem változik, ami ideálissá teszi az objektívet makrofotózáshoz és az SB-R200 vezeték nélküli segédvakukkal való használathoz. Az AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G két élességállítási móddal rendelkezik: M/A (automatikus élességállítás manuális prioritással) és M (manuális élességállítás). A kilenclamellás, kerekített írisz természetesebben mossa el az élességen kívüli képterületeket. DX-formátumú SLR gépre szerelve az objektív képszöge 75 milliméter (35 milliméteres formátumban kifejezve).

Az AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G gyárilag mellékelt tartozékai a következők: LC-58 58 milliméteres rácsúsztatható első objektívsapka, LF-1 hátsó objektívsapka, HB-47 napellenző és CL-1013 rugalmas tok. Az AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G objektív 2008. decemberétől lesz kapható, mintegy 300 eurós (70 ezer forint) áron.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés