Connect with us

technokrata

Nagy fényerejű új Nikon objektív

Smart home

Nagy fényerejű új Nikon objektív

A Nikon bemutatta az AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G objektívet.

A Nikon Europe bejelentette új nagy fényerejű, rögzített gyújtótávolságú Nikkor objektívjét, az 50 milliméteres AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G modellt. Az objektív különösen nagy fényerejű (f/1,4), ami a keresőben világos képet, a felvételeken pedig gyönyörűen elmosott hátteret és kis mélységélességet eredményez. A modell rendelkezik a Nikkor rendkívül kisméretű, gyűrű típusú Silent Wave motorjával (SWM), mely csendes, gyors és pontos élességállítást garantál, valamint a beépített motor nélküli fényképezőgépekkel is (például Nikon D40 és Nikon D60) lehetővé teszi az automatikus élességállítást.

A 290 gramm tömegű AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G gyors, rögzített gyújtótávolságú objektív, mely Nikon FX-formátumú D-SLR fényképezőgépekkel használva normál képszöget kínál. Újonnan kifejlesztett optikai rendszere kiváló MTF-teljesítményt biztosít, továbbá hatékonyan korrigálja a pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogást és a kromatikus aberrációt.

A gyűrű típusú SWM sima és csendes AF-működést tesz lehetővé. Bár az élességállítás során valamennyi lencsecsoport elmozdul, az első elem és a szűrőcsatlakozó nem fordul el, és az objektív hossza nem változik, ami ideálissá teszi az objektívet makrofotózáshoz és az SB-R200 vezeték nélküli segédvakukkal való használathoz. Az AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G két élességállítási móddal rendelkezik: M/A (automatikus élességállítás manuális prioritással) és M (manuális élességállítás). A kilenclamellás, kerekített írisz természetesebben mossa el az élességen kívüli képterületeket. DX-formátumú SLR gépre szerelve az objektív képszöge 75 milliméter (35 milliméteres formátumban kifejezve).

Az AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G gyárilag mellékelt tartozékai a következők: LC-58 58 milliméteres rácsúsztatható első objektívsapka, LF-1 hátsó objektívsapka, HB-47 napellenző és CL-1013 rugalmas tok. Az AF-S Nikkor 50 mm f/1.4G objektív 2008. decemberétől lesz kapható, mintegy 300 eurós (70 ezer forint) áron.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák