Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi kell a fiúknak: szex és erőszak?

Smart home

Mi kell a fiúknak: szex és erőszak?

Egyesek így is hajlandóbbak az adakozásra és az önkéntes szerepvállalásra.

Az a sok-sok tanulmány, mely az amerikai társadalmi szokásokat rendre boncolgatja, tömérdek érdekes dolgot tár fel. Nemrég megtudhattuk, hogy az amerikaiak 80 százaléka rendszeresen használ internetet, és eloszlatták azt a tévhitet is, hogy az idősebb korosztály nem jár a webre. Sőt, arra is fény derült, hogy bizony a középkorú nők vannak kitéve a netes veszélyeknek leginkább.

A Pew Internet & American Life Project ennél a cikkünknél is újabb kutatása azt találta, hogy a megkérdezett – több mint ezer – 12-17 évesek 97 százaléka rendszeresen játszik különböző videojátékokkal.

Persze az arányokban a fiúk vezetnek 99 százalékkal, mivel a lányok csak 94 százaléka tölti ezzel szabadidejét, de az is kiderült, hogy a fiatalok 7 százaléka nem rendelkezett számítógéppel, csak játékkonzollal. Mindenesetre tény, hogy nagyon sokat és nagyon sokfélével játszanak, gyakran együtt is. Négyötödük ráadásul rendszeresen ugyanazokkal a játékokkal. A legkedveltebbek: Guitar Hero, Halo 3, Madden NFL, pasziánsz és a Dance Dance Revolution. Szintén különbség volt a nemek között, hogy a fiúk jóval inkább előnyben részesítették azokat a játékokat, amelyekben volt drog, erőszak, és szex.

A tanulmány társszerzője, Joseph Kahne (Mills College, Kalifornia) elmondta: „nincs olyan, hogy vagy rossz játék, emellett a felnőtteknek való játékokban is lehet olyan, ami a gyerekek javára válhat”. Szerinte ugyanis az „erőszakos” játékok, mint a Halo, az átlagosnál több alkalmat kínálnak arra, hogy a játékosok egymáson segítsenek. Emellett, egy másik tanulmány szerint, javítja a reflexeket, a kéz és szem koordinációt, és nem utolsó sorban a csapatmunkát.

Érdekes módon, akik olyan játékokkal játszottak egymással, mint a Halo vagy a Smash Brothers, átlag feletti érdeklődést mutattak a polgári megmozdulások iránt: hajlandóbbak voltak az adakozásra és az önkéntes szerepvállalásra. Mimi Ito antropológus szerint: „A játék jó ok arra, hogy a gyerekek együtt legyenek – de valószínűleg többmás dologról is beszélgetnek ez idő alatt.”

Jesse Schell, a Carnegie Mellon Egyetem professzora szerint a tanulmányból bizony az derül ki, hogy a szülőknek szakítaniuk kéne időt arra, hogy a gyerekeikkel játszanak, mert ez mindenkire jó hatással lehet. Mindazonáltal, a szülők egyharmada azt nyilatkozta, hogy szokott a gyerekével játszani, ám legtöbbjük még 40 alatti volt, így ők már a konzolvilág hajnalán nőttek fel.

Jó hír, hogy a túlsúlyos amerikaiak körében szerencsére igen népszerű a Wii Fit, valamint a Dance Dance Revolution.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés