Connect with us

technokrata

Házi csatolóprogramok alkonya?

Smart home

Házi csatolóprogramok alkonya?

Univerzális interfész, mely képes párbeszédre bírni a legtöbb rendszert.

Univerzális csatolóprogramot fejlesztett üzleti szoftverrendszerekhez az ELO Digital Office. A kölni DMS (Digital Management Solutions) kiállításon díjnyertes Business Logic Provider (BLP) nevű alkalmazás képes párbeszédre bírni egymással minden, általánosan elterjedt rendszert, legyen az táblázatkezelő, szövegszerkesztő, könyvelő, vagy valamelyik nagy vállalatirányítási megoldás.

Gyakori, hogy a nagyvállalatok egyes osztályai vagy leányvállalatai különböző szoftveres környezetben dolgoznak, sokszor hasonló jellegű feladatokon is. Így ha adatáramlásra van szükség a szervezeti egységek között, akkor vagy egyetlen nagy, egységes rendszerbe kell foglalni a cég teljes működését, vagy egyenként meg kell teremteni a kapcsolatot a használt alkalmazások között. Ez utóbbi lépéseket teszi feleslegessé az ELO BLP szoftvere, amely szeptember 9-én elnyerte a kölni DMS Expo idei innovációs díját.

„Az ELO BLP segítségével az ügyviteli alkalmazások tökéletesen illeszkednek az átfogó vállalati munkafolyamatokhoz” – nyilatkozta az ELO magyarországi képviseletének ügyvezetője. Horváth Szilvia szerint mostantól nem okoz majd problémát a vállalatoknak, ha szövegeket, táblázatkezelőben tárolt adatokat, vagy például fotókat, weboldalakat kell SAP-ba, Microsoft Dynamics-be, stb. integrálni. Ez fordítva is igaz, például az SAP kliens is képes behívni strukturálatlan, „ömlesztett” információs fájltartalmakat. Az ELO és az SAP kapcsolata egyébként nem új keletű, az SAP épp a közelmúltban tanúsította, hogy a két rendszer együttműködése még a legújabb verziókkal is zökkenőmentes.

A BLP elkülöníti az applikációs és az ügyviteli szintet, így a felhasználó egy egyszerű tervezőeszköz segítségével modellezheti munkafolyamatainak rendszerét. Ebbe a modellbe lehet azután beilleszteni a már említett strukturálatlan adatokat, ami így a teljes munkát gyorsabbá és áttekinthetőbbé teszi.

Update vagy más szoftverek verziócseréje esetén, ahogy például az ERP rendszerek cseréjekor sem kell újra programozni a csatolókat. Legfeljebb minimális illesztés szükséges az applikációs szinten, hiszen az ügyviteli folyamatok rendszere (business logic) változatlan marad. Ezzel az ügyfél időt és jelentős fejlesztési költségeket takarít meg.

A BLP révén igazi szolgáltatás-orientált (SOA), egységesnek tekinthető architektúra jön létre az adatcsere szempontjából, ahol a munkafázisokhoz használt szoftverek egyetlen rendszerként működnek.

„A BLP már Magyarországon is elérhető, és debütálását jelentős szakmai érdeklődés kíséri” – számolt be a hazai fogadtatásról Horváth Szilvia.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle