Connect with us

technokrata

Csak méretében kicsi

Smart home

Csak méretében kicsi

Hatalmas tudása megdobogtatja a női szíveket.

Leginkább ékszerdobozra hasonlít – bár méretét tekintve írhattunk volna cigarettás dobozt is, de remélhetőleg a dohányzás felhagyásával párhuzamosan erről már csak halványuló emlékképeink vannak – a Casio új, 10x6x2 centiméteres, EX-Z150-es névre hallgató kis fényképezőgépe. A cég a kis géppel nem titkoltan a női közönséget célozta meg, ezért a feketén kívül rózsaszín, vörös, zöld és kék színben is kapható.

A gép persze csak méretében kicsi. A 8,1 megapixeles képek a legnagyobbaknak sem válnak szégyenére. A széles látószögű, négyszeres zoom objektív, a képstabilizátor, az arcfelismerő elektronika és a nagyfelbontású, látványos kijelző eddig mind a nagyobb szegmens kiváltsága volt.

Az okos kis apróág használata minden eddiginél egyszerűbb. Best shot funkcióval használva például elég, ha néhány kész képből kiválasztjuk, melyik hasonlít a leginkább arra, amilyet éppen készíteni szeretnénk (tájkép, portré, stb.), és a gép a beállításokat átörökíti. Ehhez már csak ráadás a YouTube-ra optimalizált, beépített videofelvevő.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek