Connect with us

technokrata

Teszt: i-gotU – GPS-es nyomkövető készülék

igt2-05

egyéb kütyük

Teszt: i-gotU – GPS-es nyomkövető készülék

Ez a Gigatel által forgalmazott ˝nyomkövetős˝ termék digitális fényképezőgépekhez és kamerás mobilokhoz egyaránt remek kiegészítő.

Az i-gotU GT-200 nevezetű okosság nem más, mint egy multifunkciós GPS-es készülék. A termék lelke egy alig 46×41,5×14 milliméter méretű és 37 gramm tömegű dobozka, melyben egy remek kis SiRFstar III GPS-vevő teljesít szolgálatot. Ez a parányi berendezés rögzíti az aktuális tartózkodási helyünket, mely aztán egy PC-n könnyen össze-szinkronizálható az adott helyen készített fényképeinkkel, így módon pedig egy fotókkal gazdagon illusztrált utazási blog hozható létre. Ez a blog a későbbiekben természetesen egyszerűen megosztható a barátokkal és ismerősökkel.

Az USB 1.1 interfészes GPS-modulhoz egy kis dokkoló állomást is kapunk, mely az adatátvitelen kívül többek közt a 750 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor töltésére is alkalmas. Megjegyzendő, hogy a készülék akár hagyományos GPS-vevőként is használható, mondjuk egy okostelefon, vagy egy PDA kiegészítőjeként: a GT-100-as alapmodell nagytestvérének tekinthető GT-200-as modellben már Bluetooth is van.

Az i-gotU vevőkészüléke vízálló és -10 +50 Celsius fokos hőmérséklet tartományban üzemképes. Vicces felhasználási lehetőség: a gyártó szerint a készülék akár kutyánk nyakörvére is felcsatolható, mely aztán rögzíti a házi kedvenc aznapi útvonalát, ami pedig a nap végén az otthoni számítógépen (Google Maps, Google Earth) könnyen kielemezhető. Merre csavargott a blöki és hol ásta el a csontot? Nem titok többé!Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek