Connect with us

technokrata

Három új készülék, amellyel csúcs a HD házi-mozizás

Smart home

Három új készülék, amellyel csúcs a HD házi-mozizás

A Sony ES sorozatának készülékei napjaink összes HD sztereó, sokcsatornás audio és videoformátumát képes kezelni. Minden egyes készüléket kifejezetten a házi-mozi rajongók elvárásainak megfelelően terveztek – külön-külön is mind megállják a helyüket, de egyetlen rendszerbe kötve az otthoni szórakoztatóközpont csúcsát is jelenthetik.

A Blu-ray Disc forradalmasította a házimozi élményt, hiszen mind a videó, mind az audio területén minőségi előrelépést biztosított. Habár a sorozat kiegészítő tagjai, azaz a BDP-S350 és BDP-S550 készülékek is full HD szórakozást nyújtanak, az új BDP-S5000ES Blu-ray Disc lejátszó a tökéletesség audio-, és video határait súrolja. A készülékbe a gyártó, audio-, és video tapasztalatának legjavát építette be, a HD Reality Enhancer és Super Bit Mapping együttese meghaladja az eddig megszokott Blu-ray Disc képminőségét, amennyiben Sony LCD tévé, vagy házimozi-projektor jeleníti meg a képet.

A HD Reality Enhancer folyamatosan analizálja a lemezről beérkező képeket, a kontúrokat élesebbé teszi, miközben a videojel többi komponensét nem túlhangsúlyozva az eredeti film szemcsézettségét csökkenti, növeli a színmélységet a lemez 8 bites szintjéről 14 bit mélységűnek megfelelőre. Emellett a Super Bit Mapping – amely az emberi szem vizuális érzékenységére optimalizált – biztosítja, hogy a lejátszó a HDMI kábelen keresztül az elérhető legjobb minőséget biztosítsa, lágyabb színtónus mellett.

A BDP-S5000ES emellett stabil, középállású Precision Drive HD átviteli mechanikát és alacsony szórású R-Core transzformátort kapott, amelyek ultra-merev keretben kerültek elhelyezésre a vibráció csökkentése érdekében.

Az analóg audio panel teljesen elkülönített a videó és szervo részektől az interferencia elkerülése végett, a lejátszó Linear PCM és HD audio dekódolásban bitstream illetve 7.1-csatornás analóg kimenetet biztosít. Bármely formátumot képes kezelni a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio magasságokig, legyen az önmagában dekódolt vagy bitstream kimenetként megjelenő.

A meglévő DVD-ket a Sony Precision Cinema HD technológiával 1080p felbontásra skálázza fel, sőt, még az analóg komponens videokimenet is a 14-bites/ 297 MHz Video D/A konverzió által.

Hogy a Blu-ray lemezekből a lehető legtöbbet hozzuk ki, az S5000ES rendelkezik a BD-Live és BonusView funkciókkal. Segítségükkel olyan online szolgáltatások illetve tartalmak érhetők el, mint tudósítások vagy különleges állományok, melyek mindegyike az internetről tölthető le, és a mellékelt 1GB-os USB flash tárolóegységre menthetők. Az internet-csatlakozáshoz kapcsolódóan a lejátszó Ethernet portján firmware frissítések is letölthetők, így a lejátszó tudásában a legfrissebb fejlesztésekkel, legújabb funkcionális bővítésekkel is lépést tart.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle