Connect with us

technokrata

20x-os zoom, nagylátószög és HD videó – új Canon fényképezőgépek

Smart home

20x-os zoom, nagylátószög és HD videó – új Canon fényképezőgépek

HD videó és 4 kép/másodperces sorozatfelvétel az új Canon PowerShot szuper zoom sorozatban.

A Canon két nagy tudású modellel gazdagította PowerShot digitális kompakt fényképezőgépeinek családját. Az új 10 megapixeles PowerShot SX1 IS és PowerShot SX10 IS a korábbi PowerShot S5 IS modell helyére érkeztek.

A 20-szoros nagylátószögű (28 milliméter) optikai zoommal rendelkező készülékek gyors és csendes működését az USM és VCM motorok biztosítják. A PowerShot SX1 IS olyan, – a kompakt fényképezőgépek esetében eddig nem használt – jellemzőkkel rendelkezik, mint a 10 megapixeles Canon CMOS érzékelő, a 4 kép/másodperc sorozatfelvétel, valamint a HD videó felvétel készítési lehetőség. A Canon optikai képstabilizátora megakadályozza a kézmozgás okozta életlenséget a legnagyobb zoom állásban is: hatékonysága négy fényérték fokozatnak felel meg.

A PowerShot SX1 IS nagy felbontású 1080p szabványú – 30 kép/másodperc sebességű – videót rögzít, mely a beépített HDMI csatlakozáson keresztül HD televízión is megjeleníthető. A PowerShot SX10 IS VGA felbontású videót rögzít. Mindkét fényképezőgép CD minőségű sztereó hangot rögzít filmfelvétel közben, emellett ilyenkor is használható az optikai zoom és az arcfelismerés funkció. A PowerShot SX1 IS fókusztávolsága kétszeresére növelhető a Canon telekonverterével, anélkül, hogy romlana a videó képminősége.

A továbbfejlesztett arcfelismerési technológia – mely profilból is, valamint akkor is működik, amennyiben a személy nem teljesen a fényképezőgép felé fordul – megkönnyíti a fényképezést. Az arc kiválasztása-, és követése funkció szintén segít a felvételek elkészítésében. Az is beállítható, hogy a gép exponáljon néhány másodperccel azután, hogy a keresőben új arc jelenik meg.

A Canon tökéletesített mozgásérzékelő technológiája az észlelt elmozdulásnak megfelelően állítja be az érzékenységet. Az AF Szervo a téma közeledése vagy távolodása szerinti folyamatos távolság módosítással küszöböli ki az életlenséget. A Canon DIGIC IV új funkciója, az i-Contrast a világosabb részek kiégése nélkül természetes megjelenéssel emeli ki a sötét részeket.

Lehetőség van továbbá a PowerShot SX1 IS (2,8 colos LCD) és PowerShot SX10 IS (2,5 colos LCD) expozíciós idejének és rekeszének kézi beállítására is. A Multi Control vezérlőtárcsa minden fontos beállítás elvégzését egyszerűvé teszi. A kreativitás határai tovább tágíthatók a modellekhez kapható kiegészítők széles választékával, például a Canon professzionális Speedlite EX vakuival. A PowerShot SX1 IS készülékhez Canon WC-DC300 vezérlő tartozik, mely lehetővé teszi a fényképezés és a lejátszás távoli irányítását. Ez a vezérlő igen hasznos lehet, amennyiben nagy távolságból, vagy állványról fényképezünk.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle