Connect with us

technokrata

Mielőtt meghúznánk az elsütő billentyűt: irodapszichológia mindenkinek

Smart home

Mielőtt meghúznánk az elsütő billentyűt: irodapszichológia mindenkinek

Ingyenes online konfliktuskezelési képzés.

Irodai alkalmazottak részére ingyenes, online kommunikációs és konfliktuskezelési tréning indul Magyarországon. A szeptember elejétől igénybe vehető képzést egy elismert tréningcég szakemberei dolgozták ki az amerikai 3M hazai leányvállalatának megbízásából. A vállalat lépését azzal indokolta, hogy a magyar irodai munkakörökben dolgozók jelentős része nem jut hozzá a piacon elérhető, professzionális tréningekhez, miközben hazánkban a stressz szintje a nemzetközi átlaghoz képest igen magas.

Dr. Münich Iván agressziókutató, az Országos Kriminológiai Intézet főmunkatársának becslése szerint a hazai munkavállalók körülbelül 60 százaléka szenved különböző munkahelyi konfliktusoktól és stressztől, amelyeknek egy idő után komoly kihatásai vannak a magánéletre, egészségi állapotra.

A magyar lakosság világviszonylatban is a legstresszesebbek közé tartozik, a munkáltatók zöme pedig alig, vagy semmit sem költ ennek csökkentésére – hangoztatja Kanizsai Róbert, a 3M marketing és kommunikációs vezetője. Nem véletlen tehát, hogy hazánkban indult el a bárki számára szabadon és ingyenesen, online végezhető kommunikációs, konfliktuskezelési tanfolyam kezdeményezése. A 3M hazai leányvállalata egy tréningcég szakértőinek bevonásával havi fél-egy óra elfoglaltságot jelentő, számítógép mellett elvégezhető oktatási programot dolgozott ki, hogy a mindennapokban jól használható, kommunikációs és konfliktuskezelő módszereket adjon a résztvevőknek.

Kanizsai Róbert hangsúlyozta, a kommunikáció és a konfliktuskezelés tudatossága elismerten javítja egy vállalat, de az egész gazdaság hatékonyságát is. Éppen ezért az ügyintézők, a munkáltatók és az ügyfelek közös érdeke, hogy a kommunikáció gördülékenyen folyjon, a felesleges viszályok gerjesztése helyett a konfliktusokat gyorsan és hatékonyan kezeljék. A 3M termékei révén jól ismeri az irodák belső világát, ezért is figyelt fel a cég a problémákra. Természetesen léteznek kifejezetten konfliktuskezelési, kommunikációs tréningek, de ezekhez a magyar dolgozók jelentős része nem jut hozzá. Ezen segít most ez a könnyedén elsajátítható tananyag – teszi hozzá a szakember.

A jelenleg kizárólag Magyarországon tervezett program amellett, hogy jelentős napi problémákat dolgoz fel, igyekszik gyakorlatias, könnyen használható tudást átadni. Az új képzés szeptember 5-étől bárki számára hozzáférhető a www.e-idea.hu weboldalon.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle