Connect with us

technokrata

Egyre több a kinetikus kütyü

Smart home

Egyre több a kinetikus kütyü

Újratölve – mozgási energiával.

A jövő egyik célkitűzése, hogy az eszközök működéshez szükséges energiát, vagy legalább annak bizonyos részét a felhasználó mozgásából, vagy a készülék mozgatásából származó kinetikus energiával fedezzük – s ha mindez játékos interakcióval is párosul, új dimenziók nyílhatnak meg a szórakoztatásban, a kézenfekvő energiatakarékosság mellett.

Tény, az idei IFA-n a Sony Europe meggyőzően demonstrálta technológiai tapasztalatait és innovatív képességét a környezettudatos technológiát és fenntartható fejlődést előtérbe helyező prototípusok által, így reális képet festett az eco-életstílus elképzelhető jövőjéről.

A Sony új koncepciócsaládja magába foglal egy digitális fényképezőgépet, fotó- és videó megjelenítőt, sztereó fejhallgatót és egy napelemet. Továbbá a design koncepció olyan környezetbarát alapanyagokat alkalmaz, mint a növényi-alapú műanyag.

Vegyük példaként a Twirl n´ Take kamerát. A digitális fényképészet korában a feltöltöttség alapvető feltétel, ám a legtöbb fényképezőgép halomszámra eszi az elemeket, és akkumulátorokat. Ennek működését azonban a mozgási energia biztosítja – emiatt hasonlít jóval inkább egy nagyítóra vagy egy művirágra. Akárhogy is, különleges kialakításának köszönhetően a kinetikus energiából elektromosságot állít elő. Nagyjából 15 másodperces mozgatásra van szükség ahhoz, hogy egy képet ellőhessünk. Ahhoz, hogy láthassuk is, mit fotóztunk, PC-re kell csatlakoztatni, mivel a fogantyúba épített kamerának nincs kijelzője, a keresője pedig nem más, mint a rajta található lyuk.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek