Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legvékonyabb LCD TV-je

Smart home

A világ legvékonyabb LCD TV-je

Az Edge LED technológia teszi lehetővé a megdöbbentően vékony, 9,9 mm-es képernyőt.

A Sony Bravia ZX1 40 hüvelykes képernyője mindössze 9,9 mm vastagságú a legvékonyabb részen. Az ostya-vékony tévé eleganciáját ráadásul tovább fokozza, hogy nincsenek jelkábelek, melyek tönkretennék a lebegő kinézetet. Ehelyett a „Bravia 1080 Wireless” szuper-gyors, vezeték nélküli kapcsolat továbbítja az audiovizuális jeleket a különálló Media Receiver egységtől a képernyőhöz.

A TV jelkábelek és egyéb eszközök, ugyanis csak ehhez a Media Receiver-hez kapcsolódnak, melyet viszont el lehet rejteni. A videojelet a nagysebességű vezeték nélküli HD kapcsolat juttatja a képernyőre, mely képes a HD jelek valós idejű továbbítására. A Media Receiver emellett integrált MPEG4 AVC-HD2 tunerrel, valamint DVB-T és DVB-C3 digitális szabadsugárzású és kábeltévé tunerekkel rendelkezik. Ezek alapján a nézők hozzáférhetnek a földi sugárzású HDTV adásokhoz, valamint a standard digitális adásokhoz (ahol elérhető).

A Media Receiver vevőegység bárhová tehető a helyiségben, a rádiófrekvenciás távirányítónak köszönhetően. Eltérően az infravörös továbbítás rálátás miatti korlátozottságától, az RF irányfüggetlen, ezért minden helyzetben működik.

A képminőségről a Bravia Engine 2., a Sony jelprocesszorának új verziója gondoskodik. Ez a technológia elődjéhez képest jobban állít elő fekete színt, élethű mélységgel és részletekkel jelenít meg tárgyakat, eltávolítva a képhibákat és „zajt”. A továbbfejlesztett képfeldolgozó technológia biztosítja a gyors mozdulatok könnyed kezelését, kristálytiszta és élethű képet varázsolva. Az új fejlesztés kulcsa a Motionflow 100Hz, IB (Image Blur – képelmosódás) csökkentéssel.

A Motionflow 100Hz egyedi algoritmust használ a TV kép megjelenítését 100 fps-re (100Hz) emelve, további képkockák intelligens behelyezésével. A kiegészítő képkockák kompenzálják az 50 Herz-es jeleneteket, amelyek túl lassúak a gyorsan mozgó jelenetek pontos és kisimult megjelenítéséhez, mint például sport közvetítés, gyors kamera pásztázás vagy szöveg görgetés a képernyő alján. Az Image Blur Reduction (IB Csökkentés) kitisztítja az eredeti jelet, minden képkockát élesítve, mielőtt abból új képkockát készítene. A kombinált hatás eredménye látható a képernyőn.

A készülék 4 darab HDMI bemenetet (1 x kijelző; 3 x Media Receiver egység) kapott. Míg a hagyományos képernyők CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp) megvilágítással rendelkeznek, a Bravia ZX1 oldalról világító LED sorokat kapott.

Végül, a Picture Frame mód azt jelenti, hogy a képernyőnek sosem kell üresnek lennie. Mikor nincs használatban, képes nagy felbontású képek megjelenítésére, akár előzőleg feltöltve a Media Receiver egységbe, vagy a felhasználó saját válogatását USB-n keresztül.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés