Connect with us

technokrata

Walkman: itt van az új sorozat

Smart home

Walkman: itt van az új sorozat

Az ősz nem múlhat el az új, színes Walkman sorozatcsalád megjelenése nélkül.

Az új Walkman mindent magában foglal, amit egy MP3 lejátszótól elvárhatunk. A legújabb technológiákkal felszerelt vadonatúj S sorozatú Walkman Video MP3 lejátszó csupán 7,5mm vékony, szuperkönnyű –tehát a család legkarcsúbb szériája. A fényes, kontrasztos, 2”-os QVGA LCD kijelzőn a lejátszás során akár 30 képkocka is megjelenik egyetlen másodperc alatt, emellett álló/fekvő képmegjelenítés is választható.

A színes, új interfész tetszés szerint testre szabható az előre installált 10 háttérkép felhasználásával, de természetesen saját fénykép is alkalmazható. A Walkman esetében először a podcast tartalmak a főmenüből egyetlen ikon alá gyűjthetők, így rendkívül gyorsan előhívhatók.

A kiegészítő „Content Transfer” program „drag & drop” funkciójával a zenei, video és podcast tartalmak, az iTunes zenei listái könnyen áttölthetők a Walkman-re (a DRM fájl nem támogatott). A már meglévő, korábban egy másik MP3 lejátszóra másolt kollekciót egyenesen át lehet tölteni, így nem szükséges a CD-ről újra másolni.

A legelterjedtebb audio és videó kodekek támogatásával illetve a WMV és DRM kompatibilitással a másolásvédett filmek, videoklippek illetve tetszőleges gyűjtemény is lejátszható.

Az S sorozatú Walkman a világ első MP3 lejátszója, amely képes alkalmazkodni tulajdonosa pillanatnyi hangulatához. A Sony „12 Tone Analysis”, „LCMIR (Alacsony-komplexitású zenei információ visszafejtés)” technológiájára alapozva és a SensMe csatorna analizálja zenei gyűjteményünket, majd javasol egy zenei listát az egyes számok ritmusa, stílusa alapján. Nincs kell többé órákat eltölteni az egyes darabok kiválasztásával és sorba rendezésével: 11-féle zenei „csatornát” készít a leggyorsabb tempójú popzenétől a lírai balladákig.

Nemcsak ebben világelső a Walkman S sorozat, hanem abban is, hogy 8 előre feltöltött videoklip is található benne a Sony BMG előadóművészeitől, mint pl. Chris Brown, Sandi Thom és a The Ting Tings.

Az ultramodern megjelenésű E sorozatú Walkman háromféle divatos színben (fekete, piros, pink) elégíti ki az MP3 lejátszói iránt támasztott magas igényeket. Az S sorozatra is jellemző széleskörű formátumkezelés az E sorozat minden tagjára ugyanúgy igaz, azaz a másolt zeneszámok döntő többségét, a zenei áruházakból származó, szerzői jogvédett videoklipeket is könnyedén lejátszhatjuk. A fájlok a drag & drop funkcióval könnyen átvehetők az iTunes -ról a Walkman re (egyedül a DRM fájl nem támogatott).

Mindezen felül a négyféle divatos színben kapható B sorozat közvetlenül összekapcsolható a számítógép USB portjával a zökkenőmentes drag & drop fájltranszfer érdekében. Mint minden más Walkman modell, a legnépszerűbb formátumok zömét támogatja. A stílusos megjelenést kiegészíti egy rendkívül látványos világítás, amely a zene ritmusára villan fel, ha a „Bass” gomb bekapcsolt állapotban van. Az FM rádiótunerrel kedvenc csatornáinkat foghatjuk (NWZ-B130F sorozat), illetve a hangrögzítő funkcióval akár bevásárló listát is készíthetünk menet közben is.

Az új sorozatú Walkman S, E és B család októbertől kapható a boltokban.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek