Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világelső: cserélhető objektíves, mégsem tükörreflexes

Smart home

Világelső: cserélhető objektíves, mégsem tükörreflexes

A Panasonic bejelentette új fényképezőgépét, a DMC-G1-et, mely az új Mikro 4/3-os szabvány szerint készült.

A tükörmentes felépítés és a 4/3-os képérzékelők által nyújtott kiváló képminőség tisztán elválasztja a G1-et a szokásos DSLR gépektől, melyek a legtöbb ember fejében élő kép szerint, nagyok, súlyosak, és nehezen kezelhetők.

A Panasonic teljesen új koncepció szerint gyártja modelljét, és kihasználja a digitális technikában és a 4/3-os szenzorok alkalmazásában rejlő lehetőségeket. A váz és az objektív közötti elektronikus érintkezők számának növelésével a rendszer még tovább fejleszthető, és további izgalmas lehetőségeket tartogat. A G1 ráadásul nemcsak az új Mikro 4/3-os szabvány szerint készülő objektívekkel való kompatibilitást támogatja, de a normál 4/3-osokkal való együttműködést is (opcionális adaptergyűrű alkalmazásával). Ez azt jelenti, hogy ha egy vásárló az új rendszer mellett dönt, nem kell feltétlenül megszabadulnia már meglévő, akár más márkájú 4/3-os objektívjeitől.

A G1 a világ első olyan fényképezőgépe, mely a Mikro 4/3-os szabvány szerint készül. Az új modellel a Panasonic tükörmentes felépítést vezet be a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek világába, ami a készülékek méretének jelentős csökkenését eredményezi. A méretcsökkenésnél azonban jóval többről van szó. Az új rendszer lényegi tulajdonságaiból fakadóan számos új, innovatív technológia és funkció készülékben való alkalmazása oldható meg. Ennek köszönhetően a G1 a cserélhető objektíves gépeknél szokásos optikai kereső helyett Állandó Élőképet biztosító fejlett elektronikus keresővel rendelkezik. Ezen túlmenően gyors és pontos élességállítást biztosító Kontraszt AF-rendszert kínál, és tartalmazza a kompakt modelleknél nagy sikerrel alkalmazott, egyszerű és eredményes felvételkészítést támogató Intelligens Auto (iA) módot is. Ez utóbbi 6 különböző, egymással összhangban működő érzékelő és korrekciós technológiát foglal magában: a MEGA O.I.S. optikai képstabilizátort, az Intelligens ISO-vezérlést, az Arcérzékelést, az Intelligens motívumprogram-választást, az Intelligens kontrasztvezérlést, és az AF-követést.

A G1 által nyújtott kiváló képminőség hátterében 4/3-os, 12,1 megapixel felbontású Live MOS szenzor áll, ami kiváló dinamikatartományt nyújt, és energiafelhasználása alacsony. A képérzékelőt tökéletesen egészíti ki a Venus Engine LSI-k legújabb generációja, a precíz képfeldolgozást, valósághű színeket és fejlett zajcsökkentést produkáló Venus Engine HD. Az objektívek cseréje során a fényképezőgép belsejébe jutó por problémáját a Panasonic szuperszónikus hanghullámos szűrő alkalmazásával oldotta meg. Ez meggátolja, hogy szennyeződés rakódjon a képérzékelőre.

A 124x84x45 milliméter méretű, illetve 380 gramm tömegű (gépváz) G1-gyel a fotók kényelmesen komponálhatók meg a 460.000 képpontot tartalmazó kihajtható és nagy szögben forgatható, 3 colos LCD-n, a felvételek megtekintése pedig HDMI-kimeneten keresztül is lehetséges. Az energiaellátásról egy 1.250 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés