Connect with us

technokrata

Csokis-pálcikás házimozi

Smart home

Csokis-pálcikás házimozi

Japánban nagyon népszerű a vékony, csokival borított pálcika, a Pocky – olyannyira, hogy ez volt az új házi-mozi rendszer fejlesztésének kódneve a Sony-n belül is. Hogy miért?

A válasz nagyon is kézenfekvő: a hangsugárzók ugyanolyan vékonyak, mint az említett finomság. Ezt a Sony mérnökei által fejlesztett kompakt, sokoldalú vezérlőegység biztosítja: mindössze 16 mm széles, ami körülbelül egy emberi ujj szélessége. A front, center hangsugárzók mindegyikében három ilyen egység található, a hátsókban kettő. És ez nemcsak az egyetlen újdonság ebben az új rendszerben: a BDV-IT1000 készülékben minden adott, hogy a Blu-ray Disc audio és videó-állományaiból a maximumot hozhassuk ki, a meglévő DVD gyűjteményt is új élményekkel gazdagítsuk. Persze, külső HD egységek, mint például HDTV tuner is csatlakoztatható, valamint a hordozható készülékeken tárolt, vagy otthoni wi-fi hálózatról elérhető zenei kollekció is lejátszható.

Persze kulináris élményt nem okoz, ám a rendszer fő vezérlőegységébe építve található meg a Blu-ray meghajtó, amely a Blu-ray lemez tartalmának olvasásáért felel, illetve a meglévő DVD filmeket is felskálázza 1080p minőségre. Sőt, a készülék BD-Live Ready, amellyel az Ethernet porton keresztül USB fash memória behelyezésével frissítések tölthetők le. A funkcióval a film nyújtotta élmény kiegészítésére extra BD-Live tartalmak is letölthetők az internetről – például trailerek, különleges információk vagy funkciók a lejátszott filmmel kapcsolatban.

A BDV-IT1000 készülék 700Watt teljesítményt ad le a Sony 32-bites Full Digital S-Master erősítője által, amely 5 vékony hangsugárzóra kerül – ebből 4 földön álló, első és hátsó hangsugárzó, egy horizontális center, illetve egy mélynyomó a mozifilmek különleges effektjeinek visszaadására. A hangsugárzók rugalmasan elhelyezhetők: a moduláris felépítés azt jelenti, hogy állva illetve falra szerelve is elhelyezhetők. A tartozék vezetékmentes egységével a lakáson át kúszó kábelrengeteg kiküszöbölhető, megőrizve az interferencia-mentes, tiszta hangzást.

A rendszert rendkívül könnyű összeállítani. Egyetlen gombnyomással elindítható a Sony Digital Cinema Auto Calibration (digitális házi-mozi automatikus kalibráció) funkciója, amely precízen meghatározza a hangsugárzók elhelyezkedését, és ennek megfelelően állítja be az ideális hangerőt, késleltetést és frekvenciaértékeket az optimális összhatás elérésére.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek