Connect with us

technokrata

Zöld HD-t a gyerekszobába!

Smart home

Zöld HD-t a gyerekszobába!

LCD sorozat, mely kiviszi az élményt a nappaliból…

A BenQ legújabb 16:9 720p modellje négy lámpa helyett mindössze kettővel rendelkezik, így nemcsak energiát takarít meg, de a széndioxid- és a higanykibocsátást is csökkenti. Az új modell a BenQ legújabb, a nappali élményét a dolgozó- és gyerekszobába behozó HD 16:9 LCD sorozatának első tagja.

A BenQ 2 lámpás fejlesztése számos előnnyel jár a hagyományos négylámpás készülékekkel szemben. Az új 18,5” modellek továbbra is 300 nit fényességgel és 10000:1 dinamikus kontrasztaránnyal rendelkeznek, de erre mindössze 30W áramfogyasztás mellett képesek. Mindeközben a CO2 kibocsátás 25%-kal, a higanyfogyasztás 50%-kal csökken.

„Ezekkel az új modellekkel demonstráljuk, hogy a szórakozás messze túllép a hardveren és a technológián, és foglalkozni kell új vetületével, a természeti környezettel is. Alacsony energiafogyasztású, és alacsony károsanyag-kibocsátású termékeinkkel reméljük, hogy nemcsak a 16:9-es formátum fejlesztésének adunk irányt, hanem példát mutatunk a szociális és környezeti felelősség terén is” – mondta Peter Chen, a BenQ Technológiai Termékközpontjának ügyvezető igazgatója.

Bár a sorozatban ez a legkisebb modell, mégis képes a HD élményt a nappaliból kiterjeszteni – legyen szó dolgozószobáról, osztályteremről, hálószobáról, konyháról vagy bármilyen más helyiségről. Minden multimédiás, munka- és játékalkalmazás kristálytisztán jelenik meg 5ms válaszidővel, 720p nagyfelbontású minőségben és a Sensey+photo kiegészítő technológiával, mely a képminőséget az alkalmazásnak megfelelően előre beállított – standard, dinamikus, fotó, film és sRGB – módokra finomhangolja. A képminőséget a 10,000:1 DCR kontrasztarány szolgálja.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek