Connect with us

technokrata

Új Cyber-shot T500 – HD movie-val

Smart home

Új Cyber-shot T500 – HD movie-val

Zongorafekete, ezüst vagy piros színekben pompázó Sony technológia.

Sokszor eljátszottunk a gondolattal, milyen lenne egy fényképezőgép, amely kameraként is működhet. mert olykor nem vagyunk biztosak abban, hogy az adott témát fotózni vagy videózni kellene? Mostantól állóképként vagy HD videoként is felvehetjük a nagy pillanatokat a Sony új, vékony Cyber-shot T500 fényképezőgépével. Ugyanis nagyon könnyen válthatunk a kétféle üzemmód között a fényképezőgép tetején található kézreálló gomb megnyomásával. Akár videózás közben is készíthetünk fotókat (1280×720 pixel méretben), anélkül, hogy megszakítanánk a mozgókép felvételt.

A 10,1 valós megapixeles állóképek mellett tudniillik, ez a legelső Cyber-shot, amely tiszta, éles HD mozgófelvételeket is rögzít, méghozzá sztereó hanggal. Az új „HD movie” módban körülbelül 10 percnyi felvétel készíthető és összesen körülbelül 60 percnyi anyag tárolható egy 4GB-os Memory Stick kártyán. A filmek „PC-barát” módban MPEG4 AVC/H.264 formátumban kerülnek rögzítésre, mely tökéletes HD minőséget biztosít, miközben relatíve kis helyet foglal el. Ezáltal kényelmesen megoszthatók és nézhetők az interneten keresztül is.

A kivételes Carl Zeiss objektív új, gyűrűs kialakítású zoom kezelést kapott, így könnyebbé válik a pontos beállítás az 5x-ös tartományban filmfelvétel közben. A részletgazdag állóképek és videoklippek az extra méretű, széles, 3,5” érintőképernyőn ellenőrizhetők. De nemcsak a képek jeleníthetők meg kiváló minőségben, hanem a fényképezőgép kezelése is tökéletesen, kényelmesen megoldható. Komponálás közben az érintőképernyő bármely területét megérintve a fókusz automatikusan a kiválasztott részre áll be.

Egy emberi arcot megérintve a gép átáll az arcdetektáló üzemmódra, így biztosítva, hogy a jelenetben szereplő személyek arca éles, jól fókuszált, valamint az egyéb beállítások is rendben vannak. Akár 8 arcot is képes egy időben kezelni, így a T500 ideális társ, ha a család vagy nagyobb társaság megörökítésére vállalkozik.

Kézből, vaku nélkül fotózva az eredmény sokszor elmosódott lehet, főleg gyenge fényviszonyok vagy zoomolt kompozíció megörökítésekor. Az optikai SteadyShot a továbbfejlesztett magas érzékenységgel együtt nagyobb zársebességet tesz lehetővé. Ez a kettős, elmosódottság elleni megoldás kiegészül a „Clear RAW Noise Reduction” (RAW felvétel zajmentesítése) funkcióval a tiszta, természetes képekért, amelyek akár parti vagy szürkület közben is bátran felvehetők.

A fényképezés befejeztével a HD diavetítés új dimenziót nyit meg a fotók és videók élvezetére. Ehhez zenei aláfestésként válasszunk a fényképezőgép zenei listájából vagy tetszőlegesen importáljunk számokat a csatlakozott PC-ről.

A Cyber-shot T500 zongorafekete, ezüst vagy piros színekben, 2008. októberétől elérhető.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek