Connect with us

technokrata

Betáncol Európába a „Rolly”

Smart home

Betáncol Európába a „Rolly”

Hordozható zenelejátszó, neodymium hangszórókkal.

A korábban nem tapasztalt érdeklődést követően a Sony bejelentette, hogy a „Rolly” (SEP-30BT) idén októbertől elérhetővé válik egyes európai márkaboltokban is. A „Rolly” a Sony egyedi, tenyérben elférő zenelejátszója, mely a zene ritmusára forog és táncol.

A mozgást hat mozgó alkatrésszel – kerekek, karok és vállak – végzi a készülék, együtt mozogva két fénygyűrűvel, melyek több mint 700 különböző színt képesek megjeleníteni. Egy digitális erősítő és két 180-fokos vízszintesen szembeállított, neodymium mágnessel ellátott sztereó hangszórók állítják elő a hallgatók által élvezhető nagyszerű hangminőséget, amelyek a helyiségben bárhol elhelyezhetők a központi egységtől külön.

A 2GB beépített flash memóriájával a „Rolly” körülbelül 520 darab négy perces dal tárolására képes, 128kbps MP3 kódolással. Továbbá kompatibilis a DRM mentes AAC formátummal is. Egy teljes feltöltéssel a „Rolly” akár ötórányi zene lejátszásra képes, amely mozgással kombinálva négy órára elegendő energiát jelent számára. A „Rolly” Bluetooth kompatibilis, amely további vezetékmentes kapcsolat kialakítását biztosítja, lehetővé téve a felhasználóknak zene másolását Bluetooth eszközökről, legyen az számítógép vagy mobiltelefon.

A piacon elérhető többi zenelejátszótól eltérően a „Rolly” vezérlése mozgásokkal történik, tehát a felhasználó számot léptethet vagy hangerőt állíthat a kerekek elforgatásával, vagy véletlen lejátszás (shuffle) módba kapcsolhat az egység enyhe megrázásával.

A táncmozgások koreografálásához a „Rolly” saját szoftverrel rendelkezik (Rolly Choreographer), mely elemzi a zenét és automatikusan mozdulatokat hoz létre. A felhasználók hozzáadhatják kreatív ötleteiket, saját táncmozdulatok létrehozásával. Ezt követően a szoftver vizuális előnézetet ad, azaz megmutatja „Rolly” hogyan fog táncolni.

A „Rolly” Europába három előre koreografált zeneszámmal érkezik, valamint fekete és fehér színben jelenik meg a kiemelt üzletekben 2008. októberétől.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák