Connect with us

technokrata

Commodore laptop, olcsón

Smart home

Commodore laptop, olcsón

Régi ismerős név köszön vissza a mobil számítógépek piacán.

A sokat megélt márkanév még anno a Commodore 64-gyel vált ismertté; és illik tudni, hogy mindmáig ez a világon legtöbbet eladott személyi számítógép típus. A gyökerektől azóta fényévekre távolodott brand többszöri tetszhalott állapota ellenére ismét feltámadni látszik: a cég bejelentette legújabb termékét, mely a netbook kategóriában fog versenyezni. Minderre a Berlinben megtartott IFA kiállításon került sor.

Lássuk, mit tud a germánoknál debütált kis masina! Az UMMD 8010/F névre hallgató laptop Via C7-M processzort használ, tehát nem hódolt be az Intel Atom CPU-jának. 1 GB-nyi RAM található benne (az egykori 64 KB-nak több mint a 16.000-szerese), illetve egy 80 GB-os merevlemez felel az adatok tárolásáért. Képes vezetékmentes hálózati csatlakozásra, mivel támogatja a 802.11b/g szabványokat, illetve opcionálisan a Bluetooth-t is.

A 10 colos kijelző kávájába egy 0,3 MPX-es kamerát is integráltak a mikrofon mellett, ami túl nagy felbontást ugyan nem kínál, de legalább adott a lehetősége a videotelefonálásnak. Operációs rendszer gyanánt egyaránt lehet Windows XP-t vagy GNU Linuxot választani, de ez természetesen befolyásolja az árat. Az árat, amely 325 fontról indul.

Maga a készülék még szeptemberben elérhetővé válik Nagy-Britanniában (és később remélhetőleg Európa más részein is); fehér, fekete, szürke és rózsaszín árnyalatokban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák