Connect with us

technokrata

Kompakt gép – 20x-os nagylátószögű optikai zoommal

Smart home

Kompakt gép – 20x-os nagylátószögű optikai zoommal

Itt már tényleg csak a képzelőerő szab határt…

Újabb modellel jelentkezett az Olympus az ultra zoom kategóriában: a 20x-os nagylátószögű zoom objektívvel (26-520 mm*) felszerelt SP-565 UZ professzionális eredmények elérését teszi lehetővé – egyetlen objektívvel.

Az 5x-ös digitális zoom és opcionális TCON-17 telekonverter (és CLA-10 adapter) használatával meg sem kottyan az akár 4420 mm-nek megfelelő gyújtótávolság. A mechanikus és digitális képstabilizálót alkalmazó kettős képstabilizáló rendszer pedig az éles képekről gondoskodik. A 10 megapixeles SP-565 UZ kompakt géppel nem csak elképesztő tájképek és csoportképek készíthetők, hanem belső terek és építmények fotózásához szükséges, tágabb perspektívához is alkalmas.

Az akár 13.5fps** sebességű sorozatfelvétel biztosítja a látvány minden oldalának valósághű megörökítését. A leleményes Előfelvételi üzemmód abban nyújt segítséget, hogy a felvétel az exponáló gomb teljes lenyomása előtt elinduljon. Mindezek felett a Film előfelvételi üzemmód is beépítésre került ugyanezt a szolgáltatást kínálva filmfelvétel üzemmódban. Közeli felvételek készítésekor akár 1 cm távolságról a Szuper Makró üzemmód ad lehetőséget a téma minden részletének megörökítésére.

A leggyakoribb helyzeteket lefedő, 25 expozíció-vezérlési programon kívül az SP-565 UZ manuálisan is vezérelhető. P/A/S/M üzemmódban a felhasználó szabad utat engedhet a fantáziának. A TruePic III képfeldolgozó processzor bármely üzemmódban az elérhető legjobb eredményt biztosítja.

A Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia garantálja az emberi arcok optimális élességét és expozícióját – akár 16 személy arcát képes érzékelni egyetlen kompozícióban. Az Árnyékkompenzáló technológia érzékeli a kompozíciók sötét területeit, és ennek megfelelő beállításokat végez a lehető legrealisztikusabb eredmény elérése érdekében.

Gyenge fényviszonyok mellett is jobbak a felvételi lehetőségek a magas ISO beállításoknak és a BrightCapture technológiának köszönhetően. Ez utóbbi világos megjelenítést tesz lehetővé a 6,4 cm/2,5” átmérőjű LCD kijelzőn. A beépített vaku mellett extra megvilágítást – és rendkívüli rugalmasságot – kínál a kompatibilitás az Olympus FL-50R és FL-36R vezeték nélküli vakukkal.

A belső memórián kívül az xD-Picture Card és microSD (a mellékelt tartozék segítségével) bőséges tárolási lehetőséget biztosít. A szemüveges felhasználók bizonyára értékelni fogják a kereső dioptriaállító funkcióját. A 39 nyelven elérhető menü szinte mindenkinek saját anyanyelvén történő navigációt biztosít.

Az új Olympus SP-565 UZ 2008. szeptember végén kerül az üzletekbe.


* 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva
** 3,0 megapixeles üzemmódbanSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom