Connect with us

technokrata

Fotóink „háromdimenziósítása” – rekord gyorsan! Bemutató videókkal

Smart home

Fotóink „háromdimenziósítása” – rekord gyorsan! Bemutató videókkal

A Microsoft kipróbálhatóvá tette Photosynth szolgáltatását, mellyel kétdimenziós fotók révén háromdimenziós virtuális tér építhető.

Egy fénykép nem képes visszaadni az emberi szemek által látott, mélységgel is bíró képet. Kettő sem. Tíz sem. Voltakép végtelen mennyiségű kép sem – egyszerűen a jelenlegi fényképezési eljárás nem alkalmas arra, hogy virtuálisan háromdimenziós látványt hozzunk létre egy megjelenítőn. Van azonban egy szoftveres módszer, amivel ez megváltoztatható – a Photosynth.

Szerdán jelentette be a Microsoft Live Labs, hogy elérhetővé tette webes szolgáltatáson keresztül a szoftvert, mellyel 2D-s képekből 3D-s környezetet lehet létrehozni. Tehát fényképezünk néhányat például a szobánkban, majd azt feltöltjük a felhasználónként rendelkezésre álló 20 GB-nyi helyre, amiből aztán algoritmizált módon elő is áll a virtuálisan 3Ds- látvány. Természetesen minél több képünk van különböző perspektívákból, annál valószerűbb élmény produkálható – Joshua Edwards, a Photosynth termékmenedzsere szerint valahol 150 és 200 fotó között van az a határ, ami már lehetővé teszi egy jóminőségű háromdimenziós tér létrehozását.

És hogy mi ebben a „forradalmi”? Hiszen az eljárás ismert volt már régóta. Az, hogy korábban speciálisan konfigurált szervertömbökre volt szükség ennek a feladatnak az ellátására, és gyakran még így is napokig, hetekig tartott az eljárás. Ezzel szemben most már „villámgyorsan” előáll a kívánt látvány: Redmond közlése szerint a Photosynth legújabb változatával csak addig tart a feldolgozás, amennyi időt a képfeltöltés amúgy is igénybe vesz.

Felesleges szószaporítás helyett álljon itt két bemutató videó, ami demonstrálja, mire is képes a technika!Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök