Connect with us

Intel: korábban elképzelhetetlen fejlesztések

Smart home

Intel: korábban elképzelhetetlen fejlesztések

A technológia eszköz arra, hogy megoldást keressünk a világ legégetőbb kihívásaira az egészségügy, oktatás, gazdasági fejlődés és a környezetvédelem terén.

Az IDF nyitóbeszédében az Intel elnöke, Craig Barrett gratulált a fejlesztői közösségnek. „A technológia eszköz arra, hogy megoldást keressünk a világ legégetőbb kihívásaira az egészségügy, oktatás, gazdasági fejlődés és a környezetvédelem terén.” – mondta Barrett, aki emellett bejelentette, hogy az Intel három, 100 000 dollár értékű díjat kínál a leginnovatívabb ötletekért, melyek megoldást kínálnak arra, hogy a technológia miként segíthet az oktatás, egészségügy és gazdasági fejlődés terén. Az ötletek elbírálása elsősorban attól függ, hogy mennyire fenntartható, illetve mennyire innovatív.

Oktatás: Az innováció alapja
Barrett elmondta, hogy az oktatás az innováció alapja és a világ 15-24 éves korosztályának 85%-a a fejlődő országokban él. Hozzátette, hogy az általa meglátogatott évi 30 ország többsége technológiai befektetéseket eszközöl, hogy új tanulási modelleket fejlesszenek.

Ezt követően Johnny Chung Lee csatlakozott Barretthez a pódiumon. Johnny Chung Lee a közelmúltban kapta meg PhD diplomáját a Carnegie-Mellon Egyetemen, az ember és a számítógép interakciójának témájában. Chung Lee elmondta, hogy mi inspirálta arra, hogy két, már meglévő technológiát figyeljen meg (az interaktív digitális táblákat és a Nintendo Wii távirányítóját), illetve arra, hogy kifejlesszen egy olyan megoldást, amely lehetővé teszi a meglévő digitális táblák funkcionalitását, azonban jelentősen olcsóbban. A Wii távirányítójának azon képessége, hogy felismeri az infravörös fény forrását, segít abban, hogy az infravörös LED-et tartalmazó digitális tollat felismerjük. Chung Lee bemutatta, hogy az oktatók miként tudnak olcsó digitális táblát kialakítani azáltal, hogy a Wii távirányítójával rámutatnak a vászonra vagy az LCD-kijelzőre, hogy így akár négy digitális toll jelét is érzékelhessék. Chung Lee digitális táblához tartozó szoftverének kódját már több mint 600 000 alkalommal töltötték le december óta, és további fejlesztőket inspirált arra, hogy kifejlesszék saját Wiimote (Wii távirányítós) innovációikat.

A gazdasági fejlődés támogatása
Barrett kiemelte, hogy a technológiát kreatívan is ki lehet használni arra, hogy segítsék az ún. globális vállalkozások kialakítását, és így támogassák a gazdasági fejlődést. Elmondta, hogy számos szervezet használja a technikát arra, hogy szakértelmet, erőforrást és pénzügyi támogatást nyújtson üzletemberek számára.

Matt Flannery, a Kiva.org elnök-vezérigazgatója csatlakozott Barretthez, hogy elmondja, mi inspirálta őt a weboldal kialakításában, illetve, hogy milyen hatással van ez a világra. A Kiva.org a világ első személyek közötti mikro-kölcsön weboldala, ahol az egyének kölcsön adhatnak pénzt a fejlődő világ vállalkozóinak. 42 ország több mint 54 000 vállalkozója kapott már kölcsönt a Kiva 300 000 tagjától.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom