Connect with us

Hasat be, mellet ki!

Smart home

Hasat be, mellet ki!

Mintha csak az anyánkkal élnénk…

Miután az ember elköltözik a szüleitől, jó esélye van arra, hogy kevesebbszer hallja a „húzd ki magad” vagy „ne csoszogj” parancsszavakat. Ez kapásból jól hangzik, azonban az állandó ülőmunkával tetézett hanyag testtartásból adódó számos egészségügyi és lelki probléma bizony kevésbé kellemes: a púposság nem a legszebb látvány, és a legtöbbször fájdalommal is jár.

Erre találták ki az iPosture nevet viselő apró kis készüléket, melyet a ruhára csíptetve, bőrünkhöz tapasztva, de akár ékszerként hordva, is elérhetjük a kívánt hatást – az anyukák minden egyéb kellemetlen mellékhatásai nélkül.

A vigyázzállásért felelős eszközbe úgynevezett WINS (Wearable Intelligent NanoSensors) érzékelőket építettek, melynek kifinomult mikrochipjei szakadatlanul figyelik a testtartást. Az űrtechnológiát alkalmazó monitorrendszer egy speciális szoftver segítségével deríti fel az eltéréseket, majd tájékoztatja felhasználóját a helytelen pozícióról. Előtte természetesen lehetőség van beállítani az eszményi tartást, amely a későbbiekben viszonyítási alapként szolgál.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom