Connect with us

Canon EOS 50D – jön az új király?

Smart home

Canon EOS 50D – jön az új király?

A japán gyártó hamarosan nyugdíjba küldi a Canon EOS 40D-t.

Minden jel arra mutat, hogy a Canon eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsol, ugyanis az eddigi 18 hónapos termékciklust 12 hónapra fogja rövidíteni. Emlékezetes, hogy a vállalat alig egy évvel ezelőtt mutatta be a középkategóriás DSLR-ek piacán hadrendbe állított Canon EOS 40D-t, melynek pletykák szerint már a jövő héten be fog mutatkozni az utódmodellje.

A Canon EOS 50D típusjelzésű újdonságban minden valószínűség szerint egy 12,2 megapixeles felbontású, APS-C méretű, CMOS technológiájú képszenzor teljesít szolgálatot. Mint ismeretes, a jelenleg kapható EOS 40D-ben egy 10,1 megapixeles képérzékelő található. Egyes korábbi pletykák arról szóltak, hogy az 50D-ben már a negyedik generációs Digic processzor kap helyet, ez azonban nem túl valószínű, így az 50D-ben is a Digic III-ra hárulnak majd a képfeldolgozási feladatok.

A HDMI kimenetes Canon EOS 50D kapcsán említést érdemel még az immár OLED technológiára épülő, 3 colos képátlóval rendelkező kijelző, az ISO100 és ISO6400 között állítható fényérzékenység, a 6-8 fps sebességű sorozatfelvevő mód, illetve a 11 pontos autofókusz rendszer. A Canon új tükörreflexes gépváza Japánban várhatóan átszámítva mintegy 220 ezer forintos kezdőáron fog debütálni. (Ezen információk nem hivatalos forrásból származnak, így kéretik némi fenntartással kezelni őket!)Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom