Connect with us

technokrata

Kifordított mosógép?

Smart home

Kifordított mosógép?

Ez így nem gömbölyű…

Nemrég arról írtunk, hogy a csúcstechnológiáknak köszönhetően hogyan tisztíthatunk ruhát a nappaliban víz és mosószer nélkül, most azonban – megkerülve a mosókonyhát – visszatérünk a fürdőszobába, hogy a gömbölyű Sfera számos előnyét és hátrányát megismerhessük.

Először is ultra dizájnjának köszönhetően elfér a sarokban, másodsorban ötletes gömb kialakítása révén nem kell hajolgatni, majd derékig a dobba bújni kimosott ruhák után kutatva, elég, ha kinyitjuk az ajtaját, és lefelé forgatjuk, a tartóerő megszűnésével a gravitáció megteszi hatását.

A labda alakú mosógép egyelőre koncepció formájában létezik. Talán éppen azért, mert másként nem is nagyon állná meg a helyét, hiszen a pontos működése még vita tárgyát képezi, mint ahogyan az is, hogy mennyire biztonságos egy mosógépet a falra szerelni. És ezzel még nincs vége. Elgondolkodtató, hogy miért is kéne radikálisan újratervezni a hagyományos mosógépeket, amelyek már beváltak a legtöbb háztartásban. Nincs is baj azzal, ha a tervezők eljátszanak a dizájnnal, de ez csak akkor talál jó fogadtatásra, ha technológiai szempontból is kap némi hozzáadott értéket.

Ráadásul a kép alapján úgy tűnik, hogy aprócska mérete miatt egy hétvége alatt sem tudjuk kimosni egy négytagú család szennyesét, ágyneművel és törölközőkkel.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák