Connect with us

Játék: már nem elég a duplakapacitású DVD sem

Smart home

Játék: már nem elég a duplakapacitású DVD sem

És a lemezek számát sem lehet a “végtelenségig” növelni.

Az Id Software elnöke és technikai igazgatója, a 3D-s játékvilág avatatlan pápája, John Carmack (akinek a nevéhez fűződik például a Doom és a Quake sorozat megalkotása) nemrég úgy nyilatkozott egy interjúban, hogy soron következő játékuk, a Rage kapcsán gondban vannak. A probléma azonban nem programozásbeli, hanem a kapacitást illetően merült fel. Carmack szerint kevés a kétrétegű DVD.

Habár az nem derült ki, hogy mikor jelenik meg a játék, vélhetően nem hosszú évek múlva, tehát egyértelműnek látszik, hogy a Microsoft konzolját érinti leginkább. A Sony-féle PS3-ban ugyanis gyárilag benne van a Blu-ray olvasó, amely mind a 25, mind az 50 GB-os korongokat tudja kezelni; és PC-hez is kaphatók már ehhez hasonló drive-ok. Az Xbox 360-ban azonban „csak” DVD-olvasó van (a tavaly még árusított külső HD DVD meghajtók pedig már vagy fél éve eltűntek – a szabvány halála miatt – a boltok polcairól).

A harmadik lemez felhasználását anyagi okok miatt vetette el a 3D-guru: túlságosan magasra rúgnának a Microsoftnak fizetendő licencdíjak, ha az Id Software egy harmadik korongot is kiadna (holott ezzel nagyjából meglenne a szükséges 25 GB-nyi kapacitás). Carmack megemlítette, hogy a fenti probléma miatt a Rage nem fog olyan jól kinézni Xboxon, mivel kénytelenek két duplarétegű DVD-re rátömöríteni az adatokat (például a textúrákat és más művészi munkákat). A programozómester szerint általánosságban minden platformon ugyanazt az élményt nyújtja a játék, de xboxos környezetben például egy kő textúrája elmosódottabb lesz, a tömörítés/helyszűke miatt. Érdekes ugyanakkor, hogy a redmondi konzol 512 MB-nyi (megosztott) RAM-mal rendelkezik, amiben amúgy az adatoknak nagyobb helye van, mint a PS3 (dedikált) 256 MB-nyi grafikus memóriájában.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom