Connect with us

technokrata

Amivel a nők 95 százalékát fel lehet izgatni…

Smart home

Amivel a nők 95 százalékát fel lehet izgatni…

Multi-touch konyha – a jövőből!

A legtöbb anya – mikor a gyerekei kirepülnek a meleg fészekből, vagy amikor a volt férj fejéhez készül vágni a válóperen, hogy mi mindenről volt képes lemondani a házasságáért – eltöpreng azon, vajon hova jutott volna, ha nem a családot választja elsőszámú projektként. A gondoskodás vágya szinte kiolthatatlan a legtöbb nőből – még az „ostobenkók” (South Park 8. évad, 12. epizód) is tartanak kutyát, de legalább is szobanövényt, vagy tamagocsit – így sokan Green Peace aktivistaként, vagy HIV pozitív betegeket ápolva képzelik el magukat, a totális odaadás kiteljesedésében. Miután lelki szemeik előtt éppen afrikai éhezőket etetnek, jönnek rá, hogy azért a kihívás szépsége ellenére mégis csak jó a saját konyhájukban a saját gyerekeiket etetni. Így marad a hősködés a házon belül. Próbatételek itt is akadnak bőven, hogyan lehet például tükröt úgy felfúrni, hogy ne találjuk el pontosan a vízvezetéket.

Tehát, ha már a háztartásra és gyereknevelésre szakosodtunk, bizonyára mindannyiunkat feldobna egy olyan konyha, amely az iPhone-hoz hasonló multi-touch felületének köszönhetően mindig a legfrissebb receptekkel és táplálkozási információkkal szolgálna, valamint tippekkel, trükkökkel, instrukciókkal látna el minket főzés közben.

A Miele bizony bemutatta azt, amire a legtöbb nő, és a férfiak nagy része álmodik: tökéletes konyha, beépített mérleggel, robotgéppel, párolóval és főzőlap interfésszel, amely a bluetooth-képes telefonunkra naponta frissíti a bevásárló listát. Valódi intuitív élményt nyújt: a felületen több érintkezési pont is lehetséges, ezáltal rengeteg műveletet végezhetünk rajta, ráadásul egyszerre – és valóban csak emberi érintésre működik, az ott felejtett késtől nem fog megfőni az arra sétáló macska.

Nos, Fiona McAndrew és Conor Fallon tervezők új koncepciója bizony kielégíti a konyha-fantáziánkat. Már csak Bruce Willis hiányzik belőle, mint sokoldalú házi inas.

Gyönyörködjünk a képekben, egyelőre Bruce nélkül…Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák