Connect with us

Minden korábbinál kisebb és könnyebb tükörreflexes fényképezőgépek

Smart home

Minden korábbinál kisebb és könnyebb tükörreflexes fényképezőgépek

Az Olympus és a Panasonic bejelentette az új Mikro Négyharmados Rendszer szabványt.

Az Olympus és a Matsushita (Panasonic) bejelentették, hogy közösen fejlesztenek technológiákat és eszközöket a ˝Mikro Négyharmados Rendszer˝ szabvány számára. Az új szabvány a Négyharmados Rendszer által a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek számára nyújtott előnyöket bővíti ki azzal, hogy a méret és tömeg jelentős csökkentését teszi lehetővé. A két vállalat a most létrejött megállapodás értelmében közösen dolgozik majd jelentősen vékonyabb és kompaktabb cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek kereskedelmi előállításán.


A cserélhető objektíves digitális tükörreflexes fényképezőgépek nemzetközi piaca folyamatosan bővül, azonban a digitális fényképezőgépek teljes piacának még mindig csak mintegy 7 százalékát teszi ki. Tekintve, hogy a cserélhető objektíves tükörreflexes fényképezőgépek jóval nagyobb piaci részesedést élveztek, amikor még a film volt a domináns képrögzítési médium, úgy tűnik, hogy a kategória számára jócskán van még növekedési lehetőség. Mindazonáltal a kompakt digitális fényképezőgépek egyre több funkciót és egyre növekvő teljesítményt kínálnak. A piaci felmérések azt mutatják, hogy a vásárlók azért választják a kompakt modelleket, mert a digitális SLR készülékeket ˝túl nagynak, nehéznek és bonyolultnak˝ találják.

Felismerve a piacon érzékelhető trendet, az Olympus és a Panasonic a Négyharmados Rendszer szabványa alapján vezetett be termékeket, és az iparágban úttörőként látták el a cserélhető objektíves fényképezőgépeket olyan funkciókkal, mint a Live View és a kontraszt-érzékelős autofókusz rendszerek. Az Olympus és a Panasonic most a Négyharmados szabványban rejlő lehetőségeket tovább bővíti, amikor a Mikro Négyharmados Rendszer szabványa alapján radikálisan kompaktabb és könnyebb cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek kifejlesztését teszi lehetővé. A Négyharmados Rendszer már meglévő termékskálájával együtt a Mikro Négyharmados Rendszer új termékei révén a vásárlók kiváló cserélhető objektíves digitális fényképezőgép-rendszerek teljesítményét élvezhetik majd.

A Mikro Négyharmados Rendszer szabványának fő megkülönböztető tulajdonságai a Négyharmados Rendszer szabványával összehasonlítva:
-A bajonett és az érzékelő közötti távolság mintegy 50 százalékkal rövidebb
-Az objektív bajonettjének külső átmérője 6 milliméterrel kisebb
-A bajonettnél az elektromos érintkezők száma 9-ről 11-re emelkedett.
(A képérzékelő átlómérete megegyezik a Négyharmados Rendszer és a Mikro Négyharmados Rendszer esetében.)

A Mikro Négyharmados Rendszer segítségével a felhasználók sokkal kompaktabb fényképezőgép vázban jutnak hozzá a Négyharmados Rendszer 4/3-os érzékelőjének képminőségéhez, és az objektívek is jelentősen kompaktabbak lesznek, különösen a nagylátószögű objektívek és a nagyerejű zoomok esetében. Az új Mikro Négyharmados Rendszer az objektív csatlakozásánál nagyobb számú elektromos csatlakozót is tartalmaz, így a készülékeket a jövőben új funkciókkal lehet majd bővíteni. Ezenkívül a felhasználók adapter segítségével meglévő Négyharmados Rendszerű objektívjeiket felszerelhetik majd a Mikro Négyharmados Rendszer vázaira.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom