Connect with us

technokrata

Holdbázis 2: kezdődhet a gyarmatosítás?

Smart home

Holdbázis 2: kezdődhet a gyarmatosítás?

Instant megoldás a mellékbolygónkon.

Noha a Holdra jutás fontos mérföldkő több ország életében, a „partra szállás” még nem minden, tudni kell biztosítani az ott tartózkodás és a kutatómunka megfelelő körülményeit is.

Az Architecture and Vision tervezőcég ezért olyan felfújható holdbéli élőhelyet tervezett, amely egyszerre négy asztronauta számára nyújt biztonságos menedéket – akár hat hónapon keresztül. A tervezésénél azt is figyelembe vették, hogy a NASA lecserélni szándékozik öregedő flottáját, így az Ares V nehéz hordozórakétára „szabták” a Moon Base Two-t. Noha az Ares hordozórakéta-család legnehezebb tagján nagy tömegű terhet lehet a világűrbe juttatni, a Holdbázis nem jelent majd különösebb problémát sem az út, sem a felállítás során. A cég egyébként 1999 mutatta be új fejlesztésének elődjét, a kabin-szerű Moon Base One-t.

A felfújható bázis valószínűleg nem az, amit a legtöbb ember elképzel, mikor lelki szemei előtt látja a Hold gyarmatosításának dicsőséges jövőjét, ám a Moon Base Two átmenetileg kiváló ideiglenes otthonként szolgál majd a legénységnek, függetlenül attól, hogy tudományos kísérletet hajtanak végre, vagy éppen metropoliszok építésébe kezdenek.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák