Connect with us

Auto-követéssel bővülnek egyes kamerák

Smart home

Auto-követéssel bővülnek egyes kamerák

Hatékony és pontos személyzet nélküli megfigyelés.

Az Axis Communications bemutatja a csúcskategóriás termékébe – az AXIS 233D hálózati dóm kamerába – épített auto-követés (auto-tracking) funkciót. Az auto-követés automatikusan észleli a mozgó embereket vagy járműveket és követi azokat a kamera látószögén belül. Az auto-követés funkció a személyzet nélküli megfigyelési szituációkban különösen hasznos, hiszen az alkalmanként véletlenszerűen feltűnő emberek vagy járművek speciális megfigyelést igényelnek.

Videomegfigyelést gyakran olyan területeken és időkben végzünk, amikor az adott helyszínen nincs, vagy csak kicsi aktivitás van, például iskoláknál a tanítás befejeztével, irodákban a munkaidő után, vagy kereskedelmi egységekben, hotel folyosókon, parkolóházakban éjszaka. Ilyen szituációkban gyakran személyzet nélküli megfigyelést választanak az üzemeltetők, automatikus felvétellel.

A kihívás abban van, hogy ha incidens történik, akkor biztosan az adott helyszínt, megfelelő képminőségben rögzítsék a későbbi sikeres azonosítás érdekében. A magas költségek sokszor lehetetlenné teszik elegendő számú kamera telepítését, vagy állandó személyzet alkalmazását a pan/tilt/zoom (PTZ) kamerák manuális vezérlésére. Az Axis auto-rögzítés funkciója lehetővé teszi, hogy a PTZ dome kamerák automatikusan kövessék a tárgyat az adott területen.

„Az auto-követés funkció lehetővé teszi, hogy egy PTZ dome kamera nagy területet lefedjen és automatikusan észleljen, kövessen és rögzítsen videót mozgó emberekről és járművekről” – mondta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezetője, az Axis magyarországi disztribútora. „Személyzet nélküli videomegfigyelésekben, az auto-követés funkció nemcsak jelentősen csökkenti költségeket, hiszen kevesebb kamerára van szükség egy adott helyszín megfigyelésére, de növeli is az adott megfigyelési megoldás hatékonyságát.”
Az auto-követés az AXIS 233D hálózati dóm kamerákba van beépítve, szem előtt tartva a skálázhatóságot és rugalmasságot, amit analóg kamerákkal nem tudunk elérni. A hozzáadott intelligens videó funkcionalitás jól tükrözi az Axis stratégiáját, hogy folyamatosan növelje a hálózati videó termékeinek értékét újabb és újabb funkciók beépítésével.

Mivel mostantól a funkció már az újonnan vásárolt AXIS 233D kamerákban megtalálható, a korábban vásárolt AXIS 233D tulajdonosok ingyen telepíthetik az auto-követést a legfrissebb firmware letöltésével.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő