Connect with us

Viselkedési problémát okozhat a mobiltelefon

Smart home

Viselkedési problémát okozhat a mobiltelefon

Érzelmi és magatartási zavarokat eredményezhet a gyerekeknél.

Egy új kutatás szerint a mobiltelefont terhességük alatt rendszeresen használó édesanyák gyermekei, akik szintén rendelkeznek saját készülékkel, jóval valószínűbb, hogy viselkedési problémákkal küzdenek.

A kutatás egyik vezetője, Dr. Leeka Kheifets (UCLA School of Public Health) leszögezte, hogy a felfedezés további kutatásokat tesz szükségessé. „Egyre többen használják ezt a csodálatos technológiát, érdemes hát megnézni, hogy milyen potenciális egészségügyi hatásokat rejthet, és milyen módszerekkel csökkenthetők a kockázatok.”

Kheifets és csapata a Danish National Birth Cohort tanulmányban korábban részt vett édesanyák gyermekeinek 13.159 tagú csoportját vizsgálta meg. Mikor a gyermekek elérték a 7. életévüket, az anyáknak egy komplett kérdőívet kellett kitölteniük utódaik viselkedésére és egészségi állapotára vonatkozóan.

Figyelembe véve az olyan tényezőket, mint a szülők pszichiátriai problémái, és társadalmi-gazdasági helyzete, kiderült, hogy a mobiltelefon expozíciónak születés előtt és a születés után is kitett gyerekek bizony 80 százalékkal hajlamosabbak az érzelmi és magatartási problémákra, többek között a hiperaktivitásra is.

Jobb eredményeket mutattak azok, akik csak születésük után kerültek mobiltelefon közelbe, mint azok, akik csak a születésük előtt kaptak „dózist”, de még így is előnyösebb helyzetben voltak azoknál, akik mindkét csoportba beletartoztak.

Kheifets megjegyezte, hogy az anya mobiltelefon használata miatt a magzat még nincs veszélyben, de tény, hogy a gyermekek jóval több rádiófrekvenciás energiának vannak kitéve, mint a felnőttek, mert kisebbek a füleik és az agyuk is.

Mivel a tanulmányban részt vett gyermekek csupán 30 százaléka használ mobiltelefont, és csupán egy százalékuk heti egy óránál többet, a tudósok szerint a viselkedési problémát korántsem a rádiófrekvencia okozza, jóval inkább valószínűbb, hogy a szülői figyelem hiányára vezethető vissza a zavar. A mobiltelefonozó anyák ugyanis gyakrabban küzdenek mentális és pszichiátriai bajokkal, emiatt legtöbbjük a terhességük alatt is dohányzik.

Egyesek szerint a kutatási eredmények megrémítik az embereket – feleslegesen. Kheifets úgy véli, hogy felfedezését a nyilvánosság elé kell tárni, és nem szabad elbagatellizálni sem.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom