Connect with us

Egyre gyakrabban okoz fizikai sérülést az SMS

Smart home

Egyre gyakrabban okoz fizikai sérülést az SMS

Orvosi tanács: ne írjunk üzenetet sétálás vagy főzés közben.

Az American College of Emergency Physicians orvosai szerint egyre több a komoly baleset, amely leginkább a magukba feledkező üzenetírókat fenyegeti. Amerika-szerte ugyanis nyakra-főre szenvednek sérülést üzenetet küldő gyalogosok, biciklisták, görkorcsolyázók, és olykor motorosok is. A legtöbben horzsolással vagy vágással megússzák, de nem ritka, hogy villanyoszlopnak vagy falnak sétálnak a billentyűzetet nyomkodók.

Kaliforniában több halálesetről is beszámoltak: tavaly egy férfit gázoltak el emiatt, idén pedig egy nőt ütött el egy kisteherautó. Egy 15 éves lány lóról esett le, míg egy 13 éves égési sérülésekkel került kórházba, mert főzés közben SMS-ezett. Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Tanácsa (U.S. Consumer Product Safety Commission) azonban nem tudja megbecsülni, hogy országos szinten milyen gyakoriak a szöveges üzenet írásával kapcsolatba hozható sebesülések.

Dr. Patrick Walsh, a Bakersfieldi kórház ügyeletes orvosa szerint: „Azt hisszük, hogy mi magunk is képesek vagyunk a multitasking üzemmódra, de sajnos ez nem így van.”

Mindenesetre az orvosok szerint soha ne írjunk üzenetet, vagy telefonáljunk vezetés vagy aktív fizikai tevékenység közben, mint amilyen például a sétálás, biciklizés, csónakázás, vagy a motorozás.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek

Dotkom